Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni: Cooperarea cu Croația trebuie să impulsioneze avansul statelor din regiune către UE și NATO

Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni: Cooperarea cu Croația trebuie să impulsioneze avansul statelor din regiune către UE și NATO

Un articol de: - 02 Iul 2012, 12:11
Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni: Cooperarea cu Croația trebuie să impulsioneze avansul statelor din regiune către UE și NATO Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, după întâlnirea cu președintele croat Ivo Josipović că în urma discuțiilor purtate la Palatul Cotroceni s-au semnat mai multe acorduri de colaborare și s-au purtat discuții privind o serie de obiective strategice.

Este o vizită extrem de utilă în perspectiva intrării Croației în UE” a spus președintele. ”Cooperarea între România și Croația trebuie să impulsioneze avansul celorlalte state din regiune către UE și NATO. Așteptăm ca Muntenegru să înceapă negocierile de aderare, de asemenea Serbia.”

Traian Băsescu a anunțat că s-a încercat consolidarea relației economice prin semnarea unor acorduri în ce privește asigurările sociale, protecția informațiilor clasificate  pentru toate instituțiile și un program de cooperare culturală.

Tot pe agendă au fost discuții privind respingerea unei ”Europe cu două viteze”, subiect abordat în trecut de liderii UE și care se referă la politici diferite față de țările euro și cele non-euro.

”România se exprimă public și extrem de puternic pentru ca această separare între zona euo și zona non-euro să nu existe pe agendă” a subliniat șeful statului.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   cooperare,   presedinte,   Traian Basescu,   Traian Basescu,   NATO,   UE