Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Legea e clară, toți românii de peste 18 ani sunt incluși pe listele electorale. Rus a fost păcălit, nu-l acuz de incorectitudine

Traian Băsescu: Legea e clară, toți românii de peste 18 ani sunt incluși pe listele electorale. Rus a fost păcălit, nu-l acuz de incorectitudine

Un articol de: - 08 Aug 2012, 17:12
Traian Băsescu: Legea e clară, toți românii de peste 18 ani sunt incluși pe listele electorale. Rus a fost păcălit, nu-l acuz de incorectitudine Politică

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Legea 370/2004, definită de articolul 2, arată clar că în cazul referendumului pentru destituirea președintelui, pe listele electorale permanente sunt incluși toți românii cu vârsta de sau peste 18 ani, indiferent unde ar fi ei.

Acesta a explicat că fiecare tip de alegeri dispune de o lege proprie de organizare și de întocmire a listelor electorale.

"Am făcut un document care ia fiecare lege, pentru fiecare tip de alegeri, și vă redă articolul din respecta lege cu privire la listele electorale, de exemplu. E neinteresant, dar ajută la o discuție bazată pe lege. Fiecare tip de alegeri are propria lui lege și propriul tip de întocmire a listelor electorale. Pentru referendumul care vizează demiterea președintelui, lista este în conformitate cu Legea 370/2004 și care este definită în articolul 2. Lista electorală permanentă, cuprinde toți cetățenii români de peste 18 ani, oriunde ar fi ei", a spus Băsescu.

Vizavi de afirmațiile lui Ioan Rus, atunci când și-a dat demisia din fruntea MAI, invocând presiuni din partea lui Crin Antonescu și Traian Băsescu, președintele suspendat a admis că se face vinovat de acest lucru, însă a adăugat că a vrut ca declarațiile sale să servească doar un rol de atenționare.

"Văd că domnul Crin Antonescu spune că nu a făcut niciun fel de presiuni asupra lui Ioan Rus, eu spun că eu am făcut, prin declarațiile de aici. S-a vrut o atenționare privind listele electorale. Eu îi transmit lui Ioan Rus, este clar că a fost păcălit sau incorect informat, nu îl acuz de incorectitudine, a spus cu gura sa că a actualizat listele și că sunt cu 20.000 mai puțini", a adăugat Băsescu.

De cealaltă parte, Crin Antonescu l-a numit pe Ioan Rus mincinos, spunând că nu a exercitat niciodată presiuni asupra sa, amenințând chiar că-l va da în judecată pe fostul ministru MAI.

Vezi AICI mai multe detalii despre acuzațiile lui Crin Antonescu la adresa lui Ioan Rus.

Traian Băsescu a încheiat spunând că îl mai supune pe Ioan Rus la o presiune, afirmând că și fostul ministru MAI a fost păcălit de cei care au întocmit listele electorale.

"De aici din garaj mai fac o presiune, spunând că acolo au fost niște oameni care nu și-au făcut datoria, l-au păcălit și pe dânsul", a conchis Băsescu.

Traian Băsescu, despre listele electorale de la referendum
Embed:Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   referendum,   liste electorale,   lege