Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Nu dau sfaturi Guvernului sau președintelui Iohannis, le voi spune pentru români

Traian Băsescu: Nu dau sfaturi Guvernului sau președintelui Iohannis, le voi spune pentru români

Un articol de: - 10 Oct 2015, 14:13
Traian Băsescu: Nu dau sfaturi Guvernului sau președintelui Iohannis, le voi spune pentru români Foto: B1 TV Politică

Traian Băsescu a participat sâmbătă la Colegiului Naţional PMP de la Sinaia, unde a declarat că va pregăti Congresul partidului din 24 octombrie, precizând că va fi un congres de relansare a partidului și de schimbare a denumirii. Acesta a precizat că partidul va aborda anumite probleme sensibile, esențiale pentru viitorul țării.

"Pregătim congresul din 24 octombrie. Trebuie să fie un congres de relansare a partidului și schimbarea denumirii sale. Mie nu-mi place PMP, cred că Mișcarea Populară e suficient, lăsând electorului posibilitatea să opteze. N-ar trebui să avem un singur curent, pot fi și oameni de centru în același partid, pentru că România nu trebuie guvernată pe doctrine, ci pe priorități. Și prioritățile nu țin cont de culoarea politică. Cât de stânga sau de dreapta să fii sa nu vezi ca trebuie autostrăzi, că trebuie modificat sistemul de sănătate sau educația. Care să fie doctrina care poate să-ți spună că unirea cu Moldova nu e o prioritate. Puține țări mai guvernează bazate pe doctrină", a declarat Băsescu.

În cadrul ședinței, fostul președinte a abodat și tema cotelor de refugiați și aderarea României la spațiul Schengen și zona euro. (Detalii AICI și AICI)

"Am vrut să spun că treaba noastră nu vor fi numai alegerile, esențiale pentru creșterea partidului, și că trebuie să generăm idei și soluții pentru România. Acestea sunt obiectivele majore ale partidului în perioada următoare. (...) Neaducerea în dezbatere publică a marilor subiecte este o mare greșeală, iar noi trebuie să ne asumăm, ca partid, dezbaterea unor subiecte sensibile care vizează viitorul României", a precizat Băsescu.

Totodată, fostul președinte a afirmat că declarațiile sale nu trebuie luate ca niște sfaturi către președintele Klaus Iohannis sau Guvern, ci le spune pentru că românii trebuie să fie informați.

"Aș vrea să spun, că am văzut diverse abordări că Băsescu îi dă sfaturi lui Iohannis. Eu nu dau sfaturi nimănui. Cum eu nu am primit sfaturi nici de la Iliescu, nici de la Constantinescu, sunt convins că nici Iohannis n-ar primi sfaturi de la nimeni. Depinde de dânsul cum analizează și percepe volumul uriaș de informații pe care îl are la dispoziție. Cred că România a cedat prea mult în zonele în care aveam o politcă hard, în relația cu Rusia, în relația cu Republica Moldova. (...) Nu dau sfaturi nici Guvernului. Le voi spune pentru că trebuie să le știe românii și să poată să aibă puncte de vedere legate de chestiuni vitale de securitatea României", a punctat Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Miscarea Populara,   congres