Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Nu putem accepta refugiați din lipsa de capacitate de a-i integra. Suntem în cel mai mare pericol de la al doilea război mondial (VIDEO)
Exclusiv

Traian Băsescu: Nu putem accepta refugiați din lipsa de capacitate de a-i integra. Suntem în cel mai mare pericol de la al doilea război mondial (VIDEO)

Un articol de: - 04 Sep 2015, 19:06
Traian Băsescu: Nu putem accepta refugiați din lipsa de capacitate de a-i integra. Suntem în cel mai mare pericol de la al doilea război mondial (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat vineri seara, în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Mihai Duță, că România nu ar trebui să accepte refugiați  din Africa sau Orientul Mijlociu, deoarece țara noastră nu are capacitatea de a-i integra, un exemplu în acest sens fiind comunitatea romă.

Totodată, fostul șef de stat a menționat că această criză a imigranților reprezintă cel mai mare pericol de cel de-al doilea război mondial.

”România nu ar trebui să accepte să primească refugiați dintr-un motiv simplu: lipsa capacității de a integra, avem exemplu comunitatea romă. Avem această problemă. În plus, eu consider că ce se întâmplă acum este o problemă de securitate a Uniunii Europene și a României. După Războiul Rece, acum suntem în fața celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Război Mondial încoace. Cred că problemele de securitate sunt extrem de severe și ușurința cu care oamenii politici reacționeaz[ mi se pare condamnabilă. României i s-au alocat teoretic ba 1.700, acum aflăm din surse că ar fi circa 7.000 de refugiați. Bine, bine 7.000, dar la anul? Care sunt măsurile care garantează că la anul nu se va mări? Cifrele nu trebuie să ne păcălească. Nbu aș vrea să fiu considerat un om cu abordări bombastice. Sunt impresionat de drama acestor oameni, dar sunt prețuri foarte mari la acest tranzit”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă România ar putea deveni ținta teroriștilor, fostul președinte a precizat că oricând poate să apară un atac.

"Eu vă spun un lucru. Nu există serviciu secret în lume care să poată garanta că un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Afrtica, din Irak și din Orientul Mijlociu nu sunt finanțați chiar de Statul Islamic. Ce pierd din vedere oamenii din stat e faptul că Statul Islamic controlează producțiile din rafinăriile de țiței din Libia și Irak, controlează fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu și Africa. Ei pot finanța ca printre acești amărâți să plaseze o rețea organizată în interiorul Uniunii Europene. Eu nu am uitat declarația Statului Islamic: Califatul va cuprinde Balcanii și România", a precizat Băsescu.

”România nu este pregătită pentru un salt în riscurile de securitate. România pâăa acum nu a refuzat refugiați. Avem cinci centre. Avem 1.500 de locuri. Avem 300 - 400 de refugiați. Eu înțeleg și lozinca cu solidaritatea pe care o lansează multe state, chiar doamna Merkel cu care am o relaţie foarte bună cu dânsa şi o simpatie. Nu am văzut-o când România a spus am frontierele sigure. De ce nu aş fi în Schengen? Pe noi ne-a împins într-o zonă politică. Uitaţi-vă la cum îşi pun bombe suniţii cu şiiţi. Noi ne mai certăm cu ungurii, dar ăştia îşi pun bombe”, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a mai adăugat că România se poate folosi de art. 3 din Constituție, care spune că "pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine"  în argumentarea de ce România nu primește masiv imigranți.

Traian Băsescu: Nu putem accepta refugiați din lipsa de capacitate de a-i integra. Suntem în cel mai mare pericol de la al doilea război mondial


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   refugiati,   imigranti