Pe cine ar numi Traian Băsescu în funcția de Procuror general al României: N-aș ezita nicio clipă! (VIDEO)

Pe cine ar numi Traian Băsescu în funcția de Procuror general al României: N-aș ezita nicio clipă! (VIDEO)
Foto: captură B1TV

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că l-ar numi pe Daniel Morar în funcția de Procuror general al României.

Declarația a fost făcută în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr după ce acesta a cerut pensionarea, iar CSM a dat aviz pozitiv. Secția pentru procurori a CSM a decisca Bogdan Licu să preia funcția de procuror general interimar, pentru o perioadă de două luni. Daniel Morar este în acest moment judecător la Curtea Constituțională.

”Am avut o perioadă în care am susținut: ”tineret!tineret!trebuie schimbată clasa politică!”. Ei, am făcut-o și nu întotdeauna cu succesul așteptat. Vă dau două exemple: Coldea și Kovesi. Sigur, punându-i foarte tineri am avut satisfacția că am promovat doi oameni foarte tineri. Marea problemă în astfel de situații e că, la un moment dat, ei își pun problema: ”păi, îmi termin mandatul la 38 de ani și ce fac?”. Și-și pun întrebarea și încearcă să-și securizeze niște poziții”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Întrebat cine ar fi mai potrivit pentru funcția de Ministru al Justiției dintre numele ce s-au vehiculat, senatorul PMP l-a numit pe Robert Cazanciuc.

Întrebat pe cine ar numi în funcția de Procuror general, Băsescu a răspuns fără ezitări: ”Daniel Morar. N-aș ezita nicio clipă cu Morar. Am vrut să ocupe această funcție după ce și-a terminat mandatul la DNA, dar nu am reușit să mă înțeleg cu Ponta și a trebuit să faccompromisul legat de Kovesi și Nițu”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe