Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Meleșcanu ar trebui să plece! Categoric! Bătaia de joc la adresa Diasporei a venit de la Ministerul de Externe (VIDEO)

Băsescu: Meleșcanu ar trebui să plece! Categoric! Bătaia de joc la adresa Diasporei a venit de la Ministerul de Externe (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Iun 2019, 22:32
Băsescu: Meleșcanu ar trebui să plece! Categoric! Bătaia de joc la adresa Diasporei a venit de la Ministerul de Externe (VIDEO) Politică

Traian Băsescu a declarat că Teodor Meleșcanu ar trebui să plece din funcția de Ministru de Externe, dat fiind că este responsabil pentru dezastrul organizării alegerilor în Diaspora. Problema, susține viitorul europarlamentar din partea PMP, este că această situație se repetă, iar Ministerul de Externe a și încercat să acopere propagandistic neregulile, susținând că a dublat numărul secțiilor de votare. În fapt, chiar dacă au fost dublate, acestea au fost prost amplasate, așa că în unele s-au înghesuit zeci de mii de români, iar altele au rămas goale. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Ar trebui să plece. Categoric! E responsabil, alături de Corlățean, de ce s-a întâmplat în 2014, iar acum e responsabil unic pentru ce s-a întâmplat în Diaspora, la votul pentru Parlamentul European.

Dar eu vreau să explic, pentru că altfel e foarte ușor să spui că Meleșcanu e vinovat. Ministerul de Externe e singurul care deține informațiile - sau ar trebui să le dețină - unde sunt concentrările de români, pentru că, și dacă nu le are Ministerul Muncii, le au administrațiile locale din Europa. Ei știu, și dacă nu știu se pot informa imediat, cât de mari sunt comunitățile și-și dau seama câte secții trebuie să facă. 

Acum au dublat numărul de secții de votare, dar în jumătate din ele nu s-a dus nimeni, pentru că au fost amplasate prost. Și au făcut doar o treabă propagandistică: le-au dublat, dar degeaba că au pus unde nu-s comunități românești.

În al doilea rând, au și vrut să evite niște costuri. Au făcut secții în ambasade, consulate și sediile Institutului Cultural Român. Nu-i așa! Trebuia să facă în școli, autoritățile locale sigur le-ar fi pus la dispoziție. Orice stat îți pune la dispoziție necesarul de spații, cu condiția să le ceri din vreme. 

Deci bătaia de joc vine de la Ministerul de Externe. Problema e că ea se repetă. Or, cât de indiferent poți să fii și cât de dușman pe Diaspora trebuie să fii, ca să repeți aceeași eroare și la legerile următoare?”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

A pus camere video în casă pentru a vedea ce face noaptea soția lui somnambulă. A rămas în stare de șoc atunci când a văzut filmarea (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   PMP,   Teodor Melescanu