Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Ponta a cerut să meargă în Azerbaidjan și am pierdut Nabucco (VIDEO)

Traian Băsescu: Ponta a cerut să meargă în Azerbaidjan și am pierdut Nabucco (VIDEO)

Un articol de: - 08 Oct 2013, 19:10
Traian Băsescu: Ponta a cerut să meargă în Azerbaidjan și am pierdut Nabucco (VIDEO) Politică

Președintele Traian Băsescu a vorbit, marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre deplasările făcute în străinătate de către premierul Victor Ponta, fără ca acesta să aibă mandat.

”Acordul obliga la consultarea președintelui la orice deplasare, atât la Consiliul Uniunii Europene, cât și în deplasările individuale ale premierului. De ce e scris în acord și e în acord cu CCR: președintele, participând la Consiliul European, dacă miniștrii, care merg la consiliile UE, JAI, sau Mediu, nu-și corelează poziția, trebuie să muncesc enorm să îndrept ce nu au făcut miniștrii. Guvernul nu a respectat niciodata această prevedere, să solicite un mandat când își trimite un ministru la consiliile UE”, a afirmat președintele.

”În deplasările externe bilaterale, multe la număr, și foarte bine că sunt multe, foarte rău că le-a făcut prost. Singura deplasare unde am stabilit mandatul a fost în Germania. După care a crezut că așa cum are în spate prestigiul unei lovituri de stat, cu ranița încărcată de plagiate, sigur că România e greu de refuzat când se cere premierul într-o vizită, dar rezultatele vor fi”, a precizat Băsescu.

”A ținut să meargă în Azerbaidjan: rezultatul a fost extraordinar, am pierdut Nabucco. A ținut să meargă în Kazahstan: a cedat 400 mililoane dolari din datoria Rompetrol față de România. A vizitat Arcul de Triumf și am obținut o extraordinară susținere pe Schengen. A venit că vrea să meargă la Consiliul European pe energie, în mai, înainte de decizia privind Nabucco. A avut mandat să susțină Nabucco, sigur că în intervenții a susținut Nabucco, dar nu a știut cum să introducă în documentul Consiliului că Nabucco e prioritar. În mandat a avut clar scris Nabucco și nu TAP”, a arătat șeful statului.

”În concluziile Consiliului pe energie veți constata că nu apare deloc Nabucco și soluția Sud, discutată un an de zile. Acela a fost momentul decisiv, unde a ținut să se ducă, i-am dat mandat semnat și s-a întors cum s-a dus, s-a plimbat cu avionul. Nu-i puțin lucru să te dai cu avionul, eventual pe banii lui Ghiță. Nu mai amintesc de celebrele declarații cu Kosovo, cum le dădea el independența, când Romania are o poziție consecventă direct legată de Transnistria. Nu mai vorbim de poziția pe Siria, unde era cel care condamna și declara guvernul sirian ilegitim, criminal, iar azi SUA și Rusia stau la masă cu acel guvern. A dat o lovitură formidabilă șansei noastre de a fi parte a soluției, și nu parte a problemei”, a subliniat președintele.

Băsescu: Ponta a cerut să meargă în Azerbaidjan și am pierdut Nabucco
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Victor Ponta