Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Președintele Iohannis ar putea emite un decret de stare de urgență, care să cuprindă exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă. PSD poate rămâne cu votul, dar fără valoare (VIDEO)

Traian Băsescu: Președintele Iohannis ar putea emite un decret de stare de urgență, care să cuprindă exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă. PSD poate rămâne cu votul, dar fără valoare (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iun 2020, 22:51
Traian Băsescu: Președintele Iohannis ar putea emite un decret de stare de urgență, care să cuprindă exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă. PSD poate rămâne cu votul, dar fără valoare (VIDEO) Foto: hepta.ro Politică

Traian Băsescu a explicat, miercuri seară, în direct pe B1 TV, că președintele Klaus Iohannis ar putea institui o stare de urgență, iar în decret să stipuleze „exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă”, astfel încât PSD „să rămână cu votul” din Parlament, „dar fără valoare”.
 

Traian Băsescu, despre un decret prezidențial de stare de urgență pentru măsurile din starea de alertă


 

„Starea de urgență poate fi modelată în funcție de conținutul decretului. Exact ce vrea să facă Orban cu starea de alertă, poate să fie scris în decretul președintelui pentru stare de urgență. Nimeni nu-i dă președintelui niște parametri de descriere a stării de urgență, și-i alege și îi determină singur”, a afirmat Traian Băsescu, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Întrebat ce prevederi ar putea cuprinde un astfel de decret prezidențial, fostul președinte Traian Băsescu, actualmente eurodeputat, a răspuns: „Exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă, adică încă să nu deschidă restaurantele, să ne oblige să purtăm mască, să nu deschidă școlile. Exact asta poate să scrie într-un decret pentru stare de urgență și a limpezit treaba. E prea multă discuție pentru un lucru în care PSD este vulnerabil, pentru că poate să rămână cu votul, dar fără valoare”.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

E nevoie de prelungirea stării de alertă după 15 iunie, anunța președintele Iohannis


 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se impune prelungirea stării de alertă după 15 iunie, când va avea loc o nouă relaxare de restricții.

„Măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât sunt acum. Parlamentul trebuie să ia în dezbatere prelungirea stării de alertă. Fiți responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dacă sprijiniți Guvernul, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. Guvernul a luat până acum cele mai bune măsuri. Un studiu al unui prestigios institut din Londra spune că aceste măsuri au salvat milioane de vieți în Europa. Guvernul român a luat din timp aceste măsuri. Parlamentari, nu puneți la îndoială acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a afirmat șeful statului.

Cât despre relaxare, președintele Iohannis a subliniat că, „având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut și nu a crescut semnificativ, credem că e posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Exemplific cele mai importante. Se vor putea redeschide mall-urile, fără restaurante, fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane, dacă sunt în interior, și 50, dacă vor avea loc în exterior. Va fi posibilă redeschiderea grădinițelor, after-school-urilor și creșele private. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu reguli foarte stricte”.

„Poate fi luată în calcul și deschiderea piscinelor exterioare. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile e sub cinci cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează state precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Suedia. Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri ne face să fim precuați. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Sigur, cu mai puține restricții. Purtarea măștii e obligatorie în continuare. De asemenea, trebuie evitate zonele aglomerate”, a mai spus președintele Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu