Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: PSD va fi un partid mult mai puțin credibil cu Dragnea în frunte decât a fost pe timpul lui Ponta

Traian Băsescu: PSD va fi un partid mult mai puțin credibil cu Dragnea în frunte decât a fost pe timpul lui Ponta

Un articol de: - 12 Oct 2015, 22:31
Traian Băsescu: PSD va fi un partid mult mai puțin credibil cu Dragnea în frunte decât a fost pe timpul lui Ponta Foto: obiectiv.info Politică

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat luni că PSD va fi un partid mult mai puțin credibil cu Liviu Dragnea ca președinte decât a fost pe timpul lui Victor Ponta. Acesta a mai invocat faptul că în timp ce Ponta nu se află în situația de a fi condamnat în primă instanță, deși are probleme penale, Dragnea a fost deja condamnat în primă instanță ”pentru nimic altceva decât fraudă electorală”.

"Ponta a demisionat din motive legate de justiție (...) și nu este încă în situația de a fi fost condamnat măcar într-o primă instanță. Dragnea, care este condamnat în primă instanță la Înalta Curte, a devenit președintele partidului. S-a schimbat un presupus om care a încălcat legea cu unul care aproape sigur a încălcat pentru că prima instanță l-a condamnat. (...) Cât de credibilă e susținerea luptei anticorupție clamată de PSD, atâta timp cât acest partid in corpore, cu 97% sau 99%, alege în fruntea lui un om care a fost deja condamnat pentru nimic altceva decât fraudă electorală într-o primă instanță?", declară fostul Președinte, potrivit Agerpres.

Băsescu este de părere că rezultatul alegerilor interne din PSD îi va oferi lui Dragnea ”o putere incredibilă” nu numai în partid, ci și în raport cu Executivul și cu premierul.

"Dragnea va merge, așa cum îl cunosc, nu zic că îl cunosc perfect, dar cât e de alunecos știu precis, chiar dacă e un băiat isteț. În mod categoric, dacă i se va întinde mâna unor negocieri, le va face", spune Băsescu.

Totodată, fostul președinte a mai comentat scenariul unei posibile înțelegeri între Dragnea și Iohannis în urma căreia Prim-Ministrul ar urma să-și piardă funcția. Traian Băsescu a opinat că președintele ales al PSD ar refuza să negocieze.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Liviu Dragnea,   Victor Ponta