Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului

Traian Băsescu: Revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului

Un articol de: - 10 Iun 2013, 15:17
Traian Băsescu: Revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la depunerea jurământului de învestitură în funcție a celor 3 noi judecători CCR, că procesul de revizuire a Constituției reușește mai degrabă să complice funcționarea statului decât să îl simplifice, reprezentând astfel un risc de blocare.

Revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului. Noua Constituție începe să nu mai semene a legea leigilor pentru că intră în detalii, iese din principiile generale ale unei Constituții. Ceea ce se face în momentul de față nu face decât să complice funcționarea statului. În mâinile Curții va fi Constituția. În momentul acesta Constituția și-a pierdut rostul de a fi revizuită. Constituția nu dă soluții nici pentru familie, nici pentru căsătorie, noile amendamente doar reușesc să complice statul.Acum, regionalizarea nu pare a duce la simplificarea statului, ci la crearea unor etaje intermediare, la o nouă birocraţie", a spus Băsescu.

Șeful statului precizează că referendumul din 2009 reprezenta singura justificare a revizuirii legii fundamentale a statului.

Am și o altă îngrijorare, dacă un referendum poate fi considerat un simplu sondaj. Voi reaționa decent, dar voi reacționa la neluarea în considerare a referendumului din 2009. Voi fi ca și până acum un partener al CCR, voi colabora și nu voi ezita să-mi exprim punctul de vedere inclusiv cu privire la regionalizare, care nu duce la simplificarea statului. Poate al treilea articol al Constituției ar trebui să fie acela că România să fie un stat simplu”, mai spune Traian Băsescu.

Șeful statului a participat, luni, la Palatul Cotroceni, la jurământul de învestitură a noilor judecători CCR Daniel Morar, Mona Pivniceru și Valer Dorneanu. (Detalii AICI)

La ceremonie au mai participat președintele Senatului, Crin Antonescu, care este și șeful comisiei de revizuire a Constituției, președintele Camerei Deputaților  și președintele CCR.

Traian Băsescu, despre procesul de revizuire a Constituției
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   revizuirea Constitutiei,   Traian Basescu,   presedinte