Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: România face o mare greșeală dacă acceptă refugiați. Aștept o poziție fermă de la autoritățile române (VIDEO)

Traian Băsescu: România face o mare greșeală dacă acceptă refugiați. Aștept o poziție fermă de la autoritățile române (VIDEO)

Un articol de: - 03 Sep 2015, 22:56
Traian Băsescu: România face o mare greșeală dacă acceptă refugiați. Aștept o poziție fermă de la autoritățile române (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat joi seară, referitor la criza imigranților care iau drumul Europei, că România ar face o mare greșeală dacă ar accepta refugiații pe teritoriul său. Totodată, acesta a subliniat că așteaptă o poziție fermă din partea autorităților românești pe marginea acestui subiect, informează B1 TV.

”Eu am spus și în intervenția mea de acum câteva zile, când am fost categoric împotriva unei poziții prin care România să accepte primirea refugiaților. Îmi mențin poziția că România ar face o mare greșeală să intre în categoria statelor membre care vor accepta refugiați, indiferent că sunt din Siria, din Magreb sau Afganistan.

România are piloni extrem de puternici în Consiliul European. Nu e treaba mea să le spun public, e treaba reprezentanților României să valorifice acele poziții.

Vreau să spun un lucru. România și-a pus piloni în interiorul Consiliului European asupra Orientului Mijlociu, Asupra Libiei și Siriei, care sunt acum marile goluri, care îi pot folosi la o poziție prin care să spună: România v-a avertizat, dar ați luat-o pe cont propriu. Nu ne puneți să plătim o factură pe care voi ați generat-o.

Povestea cu solidariatea trebuia să funcționeze atunci când România a atras atenția cu Siria și Libia, cu ce punem în locul dictatorilor. Și am pus Statul Islamic care își trimite oamenii peste mări. Pentru că Stat Islamic deține exploatări petroliere, deține în Siria și Irak zone de control are resurselor petroliere pe care le valorifică. Și în acest val de care ne e milă, intră și oameni finanțați de cei care dețin astfel de resurse.

Îi văd și eu că sunt chinuiți, dar când ești șef de stat în loc de inimă trebuie să ai o piatră. În condițiile în care avem un acord de la Dublin care spune clar că care sunt regulile UE cu privire la imigrația ilegală. Cine crede că astfel de valuri se preiau doar prin a le oferi cazare se înșală profund”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea și Sabin Orcan.

Fostul președinte a mai spus că îi este de milă de refugiați, de mamele care fug cu copiii în brrațe, dar ”ca șef de stat, trebuie să ai o inimă de piatră”.

Acesta a mai menționat faptul că autoritățile din țara noastră ar trebui să trateze criza imigranților ca pe o problemă de securitate pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană.
Traian Băsescu a mai afirmat că UE nu poate face față acestei situații, care era anticipabilă.

Ba mai mult, susține fostul președinte, România nu are de ce să primească 1.700 sau 7.000 de imigranți (n.r. cifre vehiculate în presă), deoarece nu știm multe informații despre aceste persoane.

”Eu sunt un om căruia îi dau lacrimile. Am văzut imaginile, sunt înduioșătoare, dar un șef de stat trebuie să spună nu”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu: România face o mare greșeală dacă acceptă refugiați. Aștept o poziție fermă de la autoritățile româneCiteşte mai multe despre:   Traian Basescu