Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: „S-a ajuns la situația foarte gravă din Italia și Spania, pentru că liderii politici n-au vrut să sacrifice sezonul turistic” (VIDEO)

Traian Băsescu: „S-a ajuns la situația foarte gravă din Italia și Spania, pentru că liderii politici n-au vrut să sacrifice sezonul turistic” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Mar 2020, 22:15
Politică

Traian Băsescu a criticat vineri seară, în direct pe B1 TV, atitudinea administrațiilor din Italia și Spania, explicând că tragediile din cele două peninsule au la bază faptul că „liderii politici n-au vrut să sacrifice sezonul turistic”.

„În ceea ce ne privește pe noi cei din Europa continentală, trebuie să o recunoaștem. Politicul n-a fost capabil să interpreteze perspectiva plecată din China, în condițiile în care știau foarte bine că s-au întâmplat două lucruri extrem de discutabile. Italia, ca de altfel și Spania au ținut foarte mult la sezonul turistic al anului trecut și au început să vorbească despre dificultățile din sistemul de sănătate, de contaminarea cetățenilor lor după ce s-a încheiat sezonul turistic, când chinezii n-au mai invadat nici Italia, nici Spania pentru a vedea monumente, Roma, Columna lui Traian, Venezia, Verona, Napoli șamd. Părerea mea este că s-a ajuns la situația foarte gravă din Italia și Spania, pentru că liderii politici n-au vrut să sacrifice sezonul turistic și au recunoscut epidemia pe care deja o aveau abia după încetarea sezonului turistic, iar rezultatele se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, la „Actualitatea românească”, emisiune moderată de Sorina Matei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Un număr de 627 de persoane au decedat în Italia, doar în ultimele 24 de ore, după ce au contractat noul coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 4.032, fiind în continuare peste cel din China - țară de unde se crede că a izbucnit pandemia, ce a fost pentru multă vreme principalul focar de COVID-19. (Detalii AICI)

Noul coronavirus a cauzat 235 de decese în Spania în ultimele 24 de ore, iar numărul total al cazurilor fatale a depășit 1.000, în ciuda faptului că măsurile restrictive au impus de aprape o săptămână, un blocaj total în Spania. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Italia,   Spania