Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, ultima recepţie de Ziua Naţională: Pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile (VIDEO)

Traian Băsescu, ultima recepţie de Ziua Naţională: Pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile (VIDEO)

Un articol de: - 01 Dec 2014, 18:23
Traian Băsescu, ultima recepţie de Ziua Naţională: Pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul recepției de Ziua Națională a României, că pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile, și că elitele nu vor rezista niciodată în fruntea națiunii dacă nu vor fi măcar cu un pas înaintea acestora.

”Dacă privim la ziua de azi şi o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului român”, a spus Băsescu, în discursul său.

”Azi politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege acest lucru, peste câţiva ani vor fi spulbearţi de acelaşi popor român”, a subliniat Băsescu.

”Acum un sfert de veac un regim comunist care părea etern, la fel ca şi conductorul său de atunci, s-a prăbuşit în faţa dorinţei de libertate a poporului român. Şi aş face o paranteză: şi pe 16 noiembrie românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile”, a spus Băsescu, el fiind aplaudat în acest moment al discursului.

Șeful statului a mai spus că unirea națiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu se va dezice niciodată și a felicitat cetățenii Republicii Moldova pentru succesul alegerilor.

Președintele Traian Băsescu a ținut să felicite în mod special autoritățile și cetățenii Reublicii Moldova pentru succesul alegerilor generale de duminică, care au dat o nouă majoritate pro-europeană.

”Sărbătoarea națională a tuturor românilor este cel mai bun moment pentru reînnoirea asigurărilor că România va susține în continuare împlinirea aspirațiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea națiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu am să mă dezic niciodată”, a afirmat președintele Traian Băsescu.

Recepție la Cotroceni, de Ziua Națională a României

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu