Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Voi retrimite Parlamentului ordonanța de urgență care a desfigurat legea de înfiinţare a camerelor agricole

Traian Băsescu: Voi retrimite Parlamentului ordonanța de urgență care a desfigurat legea de înfiinţare a camerelor agricole

Un articol de: - 21 Aug 2013, 12:24
Traian Băsescu: Voi retrimite Parlamentului ordonanța de urgență care a desfigurat legea de înfiinţare a camerelor agricole Politică

Președintele Traian Băsescu a precizat, marți, că va retrimite în Parlament de la promulgare legea de aprobare a ordonanței de urgență prin care "s-a desfigurat" de către Guvern vechea legea de înfiinţare a camerelor agricole.

Șeful statului a declarat că această modificare a creat condiţiile politizării acestor camere.

"Încă un lucru legat de guvernare. Vreau să ştiţi că nu am venit aici să atac pe nimeni, dar nu pot să nu vorbesc despre nişte realităţi. Este legea camerelor agricole. Înfiinţarea camerelor agricole private este singura soluţie de consolidare a activităţii producătorilor agricoli, a fermierilor, la nivelul judeţelor. Din păcate, legea a fost amânată la intrare în vigoare cu şase luni anul trecut, iar anul acesta, cu o nouă ordonanţă de urgenţă, practic legea a fost desfigurată şi s-au recreat condiţiile de politizare a camerelor agricole", a declarat Băsescu.

Șeful statului a mai afirmat că prin ordonanța de urgență s-a „distorsionat” scopul înființării camerelor agricole, de motiv pentru care nu va promulga această lege.

"Cred că acest lucru trebuie rezolvat, în orice caz, când vor ajunge la mine ordonanţele de urgenţă, le voi retrimite înapoi în Parlament, pentru că s-a distorsionat scopul înfiinţării camerelor agricole. S-a vrut prin legea emisă să se dea agricultorilor posibilitatea de a-şi asigura consultanţa şi de a se consolida în cooperarea lor la nivelul fiecărui judeţ la nivel naţional, iar acum s-a ajuns la prefectul care organizează adunările de constituire. S-au tăiat resursele financiare şi aşa mai departe", a mai spus preşedintele.

Șeful statului a participat marți la Fundulea, la „Ziua Cercetării Procera”, acuzând Guvernul de sabotarea agriculturii. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   agricultura,   promulgare