Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a terorizat familia, a fost validat pentru un nou mandat. Decizia instanței poate fi contestată

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a terorizat familia, a fost validat pentru un nou mandat. Decizia instanței poate fi contestată

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Oct 2020, 08:41
Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a terorizat familia, a fost validat pentru un nou mandat. Decizia instanței poate fi contestată FOTO: Stiridebistrita.ro Politică

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, înregistrat în timp ce-și umilea fetița și-și teroriza familia, a fost validat pentru încă un mandat. Judecătorii au respins astfel cererile de invalidare formulate viceprimarul Virgil Dumitru şi de PSD Bistriţa-Năsăud. Decizia aparține Judecătoriei Năsăud și poate fi contestată.

 

Traian Ogâgău, aproape de un nou mandat de primar în Sângeorz-Băi

 

Traian Ogâgău a revoltat o țară întreagă după ce, în spațiul public, a apărut un clip video în care își umilea fetița și o înregistrare audio în care-și teroriza familia. Primul era făcut chiar de el. Deloc mișcați au fost, însă, bună parte din cetățenii din Sângeorz-Băi care au mers la urne și l-au votat...

Viceprimarul Virgil Dumitru şi PSD Bistriţa-Năsăud au contestat în instanță noul mandat, în condițiile în care Ogâgău tocmai a primit o condamnare definitivă și este vizat într-o nouă anchetă, deschisă după izbucnirea scandalului.

Primarul, însă, a avut câștig de cauză.

„V A L I D A T pentru noul mandat! MARE VICTORIE dragii mei sângeorzeni! Ce m-aş fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Mulţumesc bunului Dumnezeu şi tuturor sângeorzenilor pentru susţinere şi implicare! Rugăciunile voastre au fost ascultate! Am avut şi am încredere în justiţie!”, a scris Traian Ogâgău, pe Facebook.

Decizia aparaține Judecătoriei Bistrița și poate fi contestată.

 DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

Actualul mandat al lui Ogâgău s-a terminat înainte de termen

 

Miercuri, Stelian Dolha, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului obținut de Ogâgău în 2016, „ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”.

În iulie, primarul a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. El a contestat decizia dar, pe 13 octombrie, Curtea de Apel Cluj a menținut sentința.

Traian Ogâgău a candidat ca independent la alegerile locale din 27 septembrie, fiind votat de 65% dintre cei care s-au prezentat la urne. Când a izbucnit scandalul înregistrărilor, PNL s-a delimitat de Ogâgău, dar el a continuat să susțină echipa din care a făcut parte. Liberalii au ales să nu mai desemneze pe altcineva și pur și simplu n-au mai avut candidat în Sângeorz-Băi.

 

Traian Ogâgău, înregistrat când își terorizează familia. Bărbatul spune că nu e treaba nimănui cum își crește copiii

 

Reamintim că primarul Traian Ogâgău s-a filmat în timp ce-și își batjocorea propria fiică, punând-o să stea dezbrăcată, în genunchi și cu mâinile ridicate, în timp ce îi cere să repede că va fi cuminte și-și va face lecțiile. Copila repeta plângând tot ce-i cerea bărbatul. Într-o a doua înregistrare, de data aceasta audio, bărbatul își terorizează familia, sparge sticle, aruncă diverse obiecte, zbiară, amenință și înjură, în timp ce o copilă îi spune alteia să se străduiască să nu mai plângă, ca să nu-l enerveze mai tare. 

Întrebat în legătură cu atitudinea lui, Ogâgău a spus că nu e treaba nimănui cum își crește copiii. 

Fosta soție a primarului, deși este înjurată și amenințată în a doua înregistare, îi ia apărarea bărbatului și susține că este victima unei campanii de denigrare. Femeia a mai scris că fetița nu a fost afectată de „acest incident de familie”.