Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Transport GRATUIT cu avionul pentru românii din diaspora care vor să vină în țară! 

Transport GRATUIT cu avionul pentru românii din diaspora care vor să vină în țară! 

Un articol de: - 17 Mai 2017, 14:47
Transport GRATUIT cu avionul pentru românii din diaspora care vor să vină în țară!  Politică

Propunere pe cât de inedită, pe atât de populistă în Parlamentul României! Potrivit unui proiect legislativ depus la Camera Deputaților, românii din diaspora sau cei care lucrează într-un alt oraș decât cel de domiciliu ar putea beneficia de transport gratuit cu avionul sau cu trenul în perioada 29 noiembrie și 9 decembrie 2018, scrie Mișcarea de rezistență

Motivul? Centenarul Unirii!

”Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri trebuie să fie o mare bucurie pentru toți românii care merită să trăiască această sărbătoare acasă, alături de familie și prieteni. Împreună cu alți 25 de deputați liberali, am depus un proiect de lege pentru susținerea reîntregirii familiei de români cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Nu trebuie să uităm că circa 4 milioane de români muncesc departe de țară, adesea despărțiți de familie, pe care reușesc să o vadă de maxim două ori pe an”, a declarat inițiatorul proiectului, deputatul PNL Florin Roman.

Deputatul a mai precizat că ideea acestui proiect a venit în urma discuțiilor avute cu românii din diaspora care i-au transmis că ar vrea să se întoarcă în țară pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire.

”Prin adoptarea acestei măsuri, statul român ar putea demonstra că este aproape de cetățenii săi, indiferent unde se află aceștia și că poate să-i aducă acasă pentru a sărbători împreună un moment important pentru noi toți, Centenarul Marii Uniri”, spun inițiatorii proiectului de lege.

Rămâne de văzut în ce măsură și cu ce bani această inițiativă poate deveni realitate.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor