Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: PMP va insista, și s-ar putea și CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție (VIDEO)

Băsescu: PMP va insista, și s-ar putea și CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Iun 2019, 21:46
Băsescu: PMP va insista, și s-ar putea și CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție (VIDEO) Politică

Liderii PSD și ALDE au insistat că referendumul pe revizuirea Constituției, pe care îl dorește președintele Klaus Iohannis, nu poate fi organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, deoarece asta ar încălca o recomandare a Comisiei de la Veneția. De cealaltă parte, liderul PMP Traian Băsescu susține că această recomandare oricum e încălcată de toată lumea. 

Traian Băsescu, viitor europarlamentar din partea PMP, a mai afirmat, pentru B1 TV, că de câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, trebuie adus în prim plan și referendumul la care românii au votat pentru un Parlament unicameral, de 300 de aleși.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Nu vrea să se țină! E această recomandare de care nu ține nimeni cont. Nu suntem singurii. La europarlamentare au mai fost vreo patru țări care au avut și alte tipuri de alegeri, de exemplu alegeri locale sau referendumuri.

Și eu, cu ocazia unor alegeri, am introdus și elemente de referendum. E un instrument al președintelui și dacă-l face odată cu niște alegeri, nu-i bine, dacă-l face separat, iar nu-i bine, că sunt bani cheluiți degeaba, spun mulți. Atunci trebuie să decidă președintele! 

Președintele Iohannis e în criză de timp pentru că ar vrea, în baza acestui protocol, să se facă niște modificări legislative, dar și lege de modificare a Constituției, pe care să o supună aprobării poporului la prezidențiale. Categoric acesta e obiectivul lui Iohannis, de asta a limitat tot la Justiție.

PMP va insista, dar problema e dacă nu cumva va insista CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari și o singură Cameră. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție!”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.
 

A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   PMP,   Klaus Iohannis,   CCR,   Comisia de la Venetia