Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Trei români suspecți de coronavirus, izolați într-un spital din Republica Dominicană. Bărbaților li se fac testele specifice

Trei români suspecți de coronavirus, izolați într-un spital din Republica Dominicană. Bărbaților li se fac testele specifice

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Feb 2020, 21:32
Politică

Trei români sunt izolați într-un spital din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, unde li se fac teste pentru Covid-19. Anunțul a fost făcut de Rafael Sanchez Cardenas, ministrul dominican al sănătății. 

Cei trei cetățeni români sunt toți bărbați și au 29, 35, respectiv 50 de ani. Potrivit EFE, ei ar fi venit din Germania, dar au petrecut cinci ore pe un aeroport din Spania, în timpul unei escale.

Cu toate acestea, potrivit Agerpres, mai multe publicații dominicane notează că bărbații ar fi venit din Italia, în timp ce altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Totți cei trei români au fost internați în același spital, Militar Ramon de Lara. Alături de ei a mai fost internat un cetățean dominican care, deși a avut contact cu românii, dar nu prezintă simptome. 

Purtătorul de cuvânt al spitalului susține că doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu „o viroză gripală”. 

„I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Între timp, la nivel global, bilanțul deceselor provocate de coronavirus se apropie de 2.900, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut de 84.000.

Autoritățile române au anunțat, vineri, că au fost confirmate încă două cazuri de infecție cu coronavirus în România, după cel din Gorj de miercuri. Totuși, tot vineri, gorjeanul avea să fie testat negativ pentru Covid-19, astfel că situația sa este incertă. 

Primul caz anunțat vineri este un bărbat de 45 de ani din Maramureș, care primește tratament simptomatic. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz e o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare.