Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tudor Chirilă, reacţie dură la adresa lui Klaus Iohannis. "Adevărul e întotdeauna binevenit. Dacă domnul Iohannis e de partea adevărului, ar fi frumos să solicite"

Tudor Chirilă, reacţie dură la adresa lui Klaus Iohannis. "Adevărul e întotdeauna binevenit. Dacă domnul Iohannis e de partea adevărului, ar fi frumos să solicite"

Un articol de: - 12 Mar 2018, 08:18
Politică

Tudor Chirilă a reacţionat după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va solicita o opinie a Comisiei de la Veneția cu privire la modificarea legilor justiției.

Artistul îl critică pe şeful statului petru decizia sa, arătând că ceea ce nu ia în calcul şeful statului este dorința judecătorilor și a protestatarilor din stradă de a avea o confirmare de la o instanță supremă.

"Astăzi (sâmbătă, n.r.) citesc că președintele Klaus Iohannis nu va trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției. Invitația de a apela la arbitrajul Comisiei de la Veneția vine din partea Forumului judecătorilor din România. Iohannis argumentează că răspunsul comisiei nu ar veni în timp util pentru că perioada de promulgare a legilor este scurtă, iar mecanismul de evaluaare al comisie e de durată. Ce nu pare să ia în calcul Iohannis este dorința judecătorilor și a celor din stradă (care au protestat pentru justiție) de a avea o confirmare de la o instanță supremă. Mai pe scurt, magistrații (sau o mare parte a lor) și oamenii din stradă au nevoie de adevăr. Indiferent că răspunsul ar putea să vină prea târziu. Iar adevărul e întotdeauna binevenit. Chiar dacă îți confirmă așteptările sau nu. Așa că, dacă domnul Iohannis e de partea adevărului, ar fi frumos să solicite - în baza funcției pe care o deține - o opinie de la comisia de la Veneția fără să-și mai pună problema dacă va folosi sau nu la stoparea promulgării lor.
Între timp e congres PSD cu Dragnea într-o spirală demagogică de zile mari. Ia uite ce ne zice el aici, mă rog, nu nouă, ci parterenerilor de clan: 'În cazul legilor justitiei, acest conflict se duce între noi care vrem să aducem legislativa în sec. 21 şi adversarii noştri care vor să continue abuzuri. Astăzi trebuie să ne convingem dacă vrem să continuăm acest proces. Eu vreau fără ezitare.' Ei bine, domnu' Iohannis, de aia e bine să solicitați opinie de la Comisia de la Veneți ca să fie limpede dacă legile justiției sunt în secolul 21.
În altă ordine de idei pentru locul doi în partid se bat așa: o femeie nerecomandată profesional de nimic (Viorica Dăncilă), un individ iresponsabil și mincinos care în calitate de ministru al sănătății a încercat să ascundă incapacitatea sistemului de a gestiona tragedia COLECTIV (Bănicioiu) și unul din arhitecții de top ai dezastrului din educație (Andronescu).
Vă urez o sâmbătă minunată:)
PS. Încă un reminder pentru domnul Iohannis (nu că m-ar lua pe mine în seamă): lumea așteaptă de la președintele țării o poziție neechivocă față de democrație și stat de drept", a scris Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a anunţat nu va sesiza Comisia de la Veneția în cazul legilor justiţiei, în ciuda cererii adresate de Forumul Judecătorilor.
Președintele a afirmat, într-un răspuns pentru Forumul Judecătorilor, că, având în vedere termenele de care dispune pentru promulgarea legilor, de maximum 20 de zile, și de procedura pe care Comisia de la Veneția trebuie să o urmeze în cazul unei astfel de solicitări, "nu poate aprecia dacă o astfel de sesizare ar putea fi valorificată" (Detalii AICI).

 

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   tudor chirila,   Klaus Iohannis,   Legile Justitiei,   Comisia de la Venetia