Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Replică ACIDĂ pentru Tudorel Toader, pe tema eliberării deținuților: “Are neplăcutul obicei de a DEZINFORMA...”

Replică ACIDĂ pentru Tudorel Toader, pe tema eliberării deținuților: “Are neplăcutul obicei de a DEZINFORMA...”

Un articol de: - 09 Apr 2018, 12:04
Replică ACIDĂ pentru Tudorel Toader, pe tema eliberării deținuților: “Are neplăcutul obicei de a DEZINFORMA...” Politică

Federaţia Sindicatelor ANP îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să prezinte acte care arată că penitenciarul Iaşi, Corpul A, e pe lista de reparaţii capitale pentru 2018.

"Ministrul Toader postează pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iaşi, precizând că nu este vorba despre o evacuare de urgenţă a celor peste 450 de deţinuti, deşi clădirea este un pericol pentru "siguranţa vieţii" încă din februarie 2017, iar dânsul a fost informat personal despre asta în august 2017. În acest context, cunoscut fiind faptul că Tudorel Toader are neplăcutul obicei de a dezinforma, îl somăm public să prezinte documentele care demonstrează că pe lista de reparaţii capitale pentru anul 2018 se afla şi Corpul A al Penitenciarului Iaşi, corespondenţa la care domnia sa face referire nefiind relevantă raportat la gravitatea situaţiei", transmite FSANP.

"Considerăm extrem de grav faptul că la 6 luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunoştinţă despre faptul că o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru "siguranţa vieţii" nu a dispus dezafectarea acesteia. Faptul că, în prezent, încă mai sunt 86 de deţinuti şi personalul care lucrează cu aceştia în acea clădire este o dovadă de extrema iresponsabilitate", precizează Federaţia.

Sindicaliştii vin şi cu o cerere către ministrul Justiţiei.

"Cerem, in consecinta, ministrului Justitiei dezafectarea acelei cladiri si, pentru ca imaginea dezastrului mandatului Toader sa fie completa, ii cerem sa prezinte o lista completa a cladirilor din sistemul penitenciar care la acest moment prezinta un risc similar. Realitatea este ca, desi ministrul anunta modernizari, acestea nu se intampla. Dimpotriva, sistemul penitenciar se prabuseste.", conchid reprezentanţii FSANP.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader