Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Toader, în Parlament: Revenirea la normalitate înseamnă să nu ai cetățeni ținuți în pușcărie și apoi achitați

Toader, în Parlament: Revenirea la normalitate înseamnă să nu ai cetățeni ținuți în pușcărie și apoi achitați

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 19:38
Toader, în Parlament: Revenirea la normalitate înseamnă să nu ai cetățeni ținuți în pușcărie și apoi achitați Politică

Ministrul Justiției a vorbit în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple care îl vizează. PNL și USR îi cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că a "abandonat Justiţia în mâna infractorilor" şi "a trimis România în trecut, în perioada Năstase - Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid". Toader, în schimb, a susținut că a acționat pentru revenirea la normalitate în ceea ce priveşte înfăptuirea Justiţiei.

"Trecând peste discursul politic sau din alte interese, mesajul pe care vreau să îl transmit, nu în faţa dumneavoastră astăzi, ci prin activităţile pe care le desfăşurăm la Ministerul Justiţiei este acela de revenire la normalitate în activitatea de înfăptuire a Justiţiei.

Revenirea la normalitate, dacă îmi permiteţi să dau un exemplu cel mai recent pe care îl ştiu, de astăzi, înseamnă să nu ai un cetăţean, indiferent ce funcţie are, dacă e primar sau nu e primar, care să-ţi fie trimis în judecată, să stea în puşcărie şi ulterior să fie achitat. Sigur că îi dă CEDO 2 - 3.000 de euro despăgubiri. Dar vă rog pe dumneavoastră - autorii moţiunii - să îmi spuneţi dacă 2 - 3.000 de euro compensează suferinţa morală, poate şi fizică, încălcarea prestigiului, demnităţii, vieţii sociale, de familie, personale sau nu. Este un act absolut intolerabil în statul de drept şi, dacă ar fi un singur exemplu acesta, ar fi bine, dar, din păcate, în ultima perioadă, vedeţi (...) din ce în ce mai multe astfel de exemple", a declarat Toader, potrivit Agerpres.

În opinia sa, normalitatea reprezintă revenirea ''de la o politică penală represivă la o politică penală preventivă".
 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Camera Deputatilor,   Ministerul Justitiei