Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tudorel Toader reacționează după ce Răzvan Cuc a acuzat Ministerul Justiției că a blocat ordonanța privind achizițiile

Tudorel Toader reacționează după ce Răzvan Cuc a acuzat Ministerul Justiției că a blocat ordonanța privind achizițiile

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Apr 2019, 09:55
Foto: Inquam Photos Politică

Tudorel Toader reacționează printr-o ”simplă precizare” pe Facebook, după ce șeful de la Transporturi, Răzvan Cuc, a susținut că observaţiile primite de la Ministerul Justiţiei au blocat ordonanţa pe achiziţii. 

”Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentar încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm un aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie”, a declarat Răzvan Cuc.

În replică, Tudorel Toader afirmă că Ministerul pe care încă îl conduce nu a solicitat avizul CSAT, ci avize de la Ministerul de Externe și Ministrul pentru Afaceri Europene, așa cum cere legea.

”Altă simplă precizare ! Despre ”ordonanţa pe achiziţii”.

MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere.

MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. 

In evidentele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la ”ordonanţa pe achiziţii”.
În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri si observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice. 

Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT.

Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene”, scrie Tudorel Toader, pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   tudorel toader,   razvan cuc
 
 
 
Loading...