Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tudorel Toader face SCUT în jurul lui LIVIU DRAGNEA! Reacție de ULTIMĂ ORĂ în scandalul scrisorii celor 1000 de magistrați (VIDEO)

Tudorel Toader face SCUT în jurul lui LIVIU DRAGNEA! Reacție de ULTIMĂ ORĂ în scandalul scrisorii celor 1000 de magistrați (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 14 Iun 2018, 12:11
Politică

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat că nu se poate discuta pe fond problema scrisorii semnate de 1000 de magistrați, adresată către CSM în care acuză presiuni din zona politică asupra justiției

”Cred că cele două teme aduse în discuție sunt extrem de importante și trebuie discutat la nivelul garantului independenței justiției. Procedural, azi, nu am aceea declarație și nici memoriul asociației profesionale semnat de 1000 de magistrați cărora trebuie să le răspunde. Trebuie să dăm un răspuns argumentat și procedural era să am acel discurs, acel memoriu. Eu cred că trebuie reținute spre dezbatere, dar cu rugămintea să difuzați materialele pe care le discutăm, altfel intrăm în derizoriu. Eu fără să citesc, nu voi putea dezbate.

Este o problemă foarte importantă, care trebuie dezbătută.

Eu am opinat că sunt cele două probleme cele mai importante de pe ordinea de zi, dar pe lista suplimentară. Aici este o problemă de fond, o problemă referitoare la separarea puterilor în stat.

Există o tentație a puterii indiscutabilă, o tentație a puterii de a se extinde. Uitați-vă numai la conflictele instituționale sesizate la CCR: de fiecare dată o putere a reclamat faptul că o altă putere a intrat peste atribuțiile ei”, a declarat Tudorel Toader.

Scrisoarea judecătorilor a fost trimisă Consiliului Superior al Magistraturii ca reacție la discursurile  liderilor coaliției, de la mitingul PSD din Capitală. Magistrații au cerut conducerii CSM să ia măsuri pentru apărarea independenţei justiţiei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   tudorel toader,   csm
 
 
 
Loading...