Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tudorel Toader a discutat cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă

Tudorel Toader a discutat cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă

Un articol de: - 26 Mar 2018, 20:14
Tudorel Toader a discutat cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă Foto: just.ro Politică

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut luni, la sediul Ministerului Justiției din Serbia, o întrevedere cu omologul Nela Kuburovic, context în care cei doi oficiali au discutat şi despre cererea de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

"Miniştrii au purtat de asemenea discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul Justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.
În cadrul întrevederii s-au purtat discuţii cu privire la intensificarea cooperării dintre cele două ministere şi continuarea parcursului european al Serbiei.

"Doamna Nela Kuburovic şi domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader au subliniat faptul că între Serbia şi România există relaţii bune, de prietenie, precum şi o strânsă cooperare între cele două ministere de Justiţie, la nivelul schimbului de experienţă în domeniul procesului de integrare europeană. Ministrul Justiţiei din România a precizat faptul că România sprijină cu fermitate parcursul european al Serbiei, iar Ministerul Justiţiei, în special în cadrul capitolelor de negociere 23 şi 24", menţionează sursa citată.

Cei doi miniştri au menţionat, de asemenea, necesitatea de a intensifica cooperarea, având în vedere faptul că protocolul care defineşte relaţiile dintre cele două state în domeniul justiţiei a fost semnat în 2007. Totodată, s-a convenit asupra negocierii şi încheierii unui nou protocol, care să dezvolte evoluţiile realizate până în prezent.

"Domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader a subliniat faptul că sistemul judiciar din România este, de asemenea, o temă actuală care trezeşte atât interesul specialiştilor, cât şi al opiniei publice. Ministrul Nela Kuburovic a precizat că în Serbia o temă de actualitate este reprezentată de interesul în procesul de redactare a amendamentelor constituţionale în domeniul justiţiei, acesta aflându-se în derulare. De asemenea, doamna Nela Kuburovic a adăugat că se lucrează și la armonizarea Proiectului de text al amendamentelor la Constituția Serbiei cu propunerile și sugestiile din cadrul dezbaterii publice care s-a finalizat la data de 8 martie a.c., iar ulterior, după armonizare, proiectul va fi înaintat Comisiei de la Veneția pentru avizare. Ministrul justiției din Serbia a menționat că Ministerul Justiției nu va intra în procedura de adoptare, fără avizul pozitiv al acestei instituții.(...) Miniștrii au ajuns la concluzia că România și Serbia au obiective comune, care reprezintă mai presus de toate o viață mai bună pentru cetățeni, standarde  mai bune, precum și promovarea drepturilor omului", se mai arată în comunicat.
 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Serbia,   Sebastian Ghita