Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică TUPEU marca PSD. Șerban Nicolae, despre frauda din Senat: E o diferenţă faţă de Roberta Anastase. Atunci se tăia, acum se creşte (VIDEO)

TUPEU marca PSD. Șerban Nicolae, despre frauda din Senat: E o diferenţă faţă de Roberta Anastase. Atunci se tăia, acum se creşte (VIDEO)

Un articol de: - 08 Noi 2016, 11:39
Politică

România clocoteşte după votul de luni din plen, când salariile unor categorii de bugetari au fost majorate prin decizia în unanimitate a PSD şi aliaţilor lui.

PNL-iștii a lansat acuzaţii grave şi chiar au părăsit sala de plen. Alina Gorghiu susține ca PSD-ul a fraudat votul pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar desfăşurării şedinţei. Drept urmare, PNL va sesiza Curtea Constituţională.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a comentat, luni, în cadrul emisiunii "Dosar de politician" de pe B1TV, controversele privind cvorumul din Camera Deputaţilor la votul pe Legea de aprobare a OUG 20/2016, spunând că există "diferenţe fundamentale" faţă de votul fraudat din 2010 la Legea pensiilor, pentru că atunci se tăiau venituri, iar acum a fost vorba despre creşteri.

Fraudă și scandal în Parlament. Șerban Nicolae (PSD), despre disputa privind cvorumul: E o diferenţă faţă de Roberta Anastase. Atunci se tăia, acum se creşte

"Nu seamănă deloc lucrurile. Atunci se tăia din pensii. Acum s-au majorat salariile. Părerea mea. Atunci se tăiau pensii şi se minţea cu privire la prezenţă ca să se poată tăia. Votul a fost acum pentru creştere", a spus social-democratul.

După prezentarea unui clip din 2010, în care se vede sala goală a Camerei Deputaţilor în timp ce Roberta Anastase anunţa că au fost 170 de voturi "pentru", Şerban Nicolae a continuat argumentaţia.

"Nu am tăiat niciodată nici salarii, nici pensii, nici nu am mărit TVA. Diferenţele sunt fundamentale. Între o guvernare care tăia salarii şi pensii şi, ce aţi arătat dumneavoastră, era vorba de tăieri, şi o majoritate parlamentară care a redus TVA, (...) guvernarea noastră a încercat pe cât posibil să ducă creşterea economică în veniturile oamenilor", a spus senatorul.

Citeşte mai multe despre:   cvorum,   salarii,   pensii,   PSD,   PNL,   Roberta Anastase
 
 
 
Loading...