Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Turcan: Legea salarizării în varianta PSD este o mare păcăleală. PNL va veni cu propriul proiect de lege

Turcan: Legea salarizării în varianta PSD este o mare păcăleală. PNL va veni cu propriul proiect de lege

Un articol de: - 08 Mai 2017, 17:25
Turcan: Legea salarizării în varianta PSD este o mare păcăleală. PNL va veni cu propriul proiect de lege Foto: Jurnalul National Politică

Legea salarizării unitare în varianta PSD este o mare păcăleală, un proiect cu grave carențe și nesustenabil, a declarat Raluca Turcan, președinte interimar al PNL

Aceasta a solicitat PSD-ului să rescrie această lege și a anunțat că partidul pe care îl conduce va veni cu propria variantă a proiectului.

”După o analiză temeinică articol cu articol a proiectului legii salarizării unitare, răspunsul PNL este că varianta PSD este o mare păcăleală, este un proiect cu grave carenţe, nesustenabil şi care nu va conduce nici la echitate în sistemul public şi nici la o echivalare între anumite funcţii. (...) PSD să rescrie legea salarizării unitare. Orice încropire prin amendamente ar face ca unele probleme acoperite prin amendamente să pocnească şi să creeze prejudicii în altă parte”, a  declarat Turcan, citată de news.ro.

Aceasta a mai susținut că PNL va propune propriul proiect de Lege a salarizării care ”să aibă la bază câteva principii absolut necesare pentru ca orice proiect care aduce în discuţie salarizarea unitară în sistemul bugetar să rezolve problemele din sistemul public de salarizare”.

Raluca Turcan i-a mai acuzat pe social-democrați că au prevăzut mare parte din creșterile salariale pentru ”perioada 2020 – 2022, când ei nu vor mai fi la guvernare”, lucru care arată neseriozitate şi lipsă de responsabilitate.

”Foarte mulţi oameni care aşteaptă ca prin legea salarizării unitare să le crească salariile pot avea surprize să le scadă salariile şi mă refer la primarii din localităţi de până în 3.000 de locuitori. De asemenea, să aştepte creşteri salariale şi acestea să nu aibă de unde să vină”, a mai declarat liderul liberal, citat de news.ro.

Citeşte mai multe despre:   legea salarizării,   PSD,   PNL,   PSD