Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Dragnea trebuie revocat! PNL condamnă atacul la ONG-uri dat de PSD-ALDE prin prevederile din legea pentru combaterea spălării banilor

Raluca Turcan: Dragnea trebuie revocat! PNL condamnă atacul la ONG-uri dat de PSD-ALDE prin prevederile din legea pentru combaterea spălării banilor

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 21:01
Raluca Turcan: Dragnea trebuie revocat! PNL condamnă atacul la ONG-uri dat de PSD-ALDE prin prevederile din legea pentru combaterea spălării banilor Politică

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, condamnă felul în care coaliţia PSD-ALDE a întocmit legea prin care se transpune directiva europeană pentru combaterea spălării banilor, arătând că a fost făcută astfel încât să fie continuate "loviturile în serie la adresa asociațiilor și fundațiilor din România".

Turcan cere revocare lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor oferind ca argumente faptul că "a băgat pumnul în gură presei libere din România. Într-o noapte, a scos societatea civilă veritabilă din Consiliul Economic și Social. A îngrădit dreptul fundamental al cetățenilor de a protesta spontan. Acum dă o lovitură întregii societăți civile, în speranța că nu va mai exista nimeni care să îl critice".

Redăm mai jos integral postarea Ralucăi Turcan:

Coaliția PSD-ALDE lovește în ONG-uri cu Directiva pentru combaterea spălării banilor.

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE continuă loviturile în serie la adresa asociațiilor și fundațiilor din România. Mai întâi, le-a afectat puternic veniturile prin falsa revoluție fiscală, reducându-le, la jumătate, sumele ce se direcționau din impozitul pe venit.

Sub pretextul transpunerii Directivei europene pentru combaterea spălării banilor, PSD-ALDE a transformat asociațiile și fundațiile în principalul risc financiar al țării. Așa cum au reglementat prin lege, activitatea ONG-urilor din România va fi puternic afectată, dacă nu blocată definitiv, deoarece impune niște condiții imposibil de îndeplinit, cum ar fi, de pildă: obligația raportării tuturor beneficiarilor finali ai acțiunilor civice – copii abandonați și ajutați de ONG-uri, bolnavi cu nevoi speciale, bătrânii și femei victime ale violenței în familie, precum și raportarea tuturor donatorilor – inclusiv cei care lasă 1 leu în cutiile pentru donații din magazine. Totul, sub niște sancțiuni care vor descuraja cu totul implicarea civică a românilor.

Dragnea a băgat pumnul în gură presei libere din România. Într-o noapte, a scos societatea civilă veritabilă din Consiliul Economic și Social. A îngrădit dreptul fundamental al cetățenilor de a protesta spontan. Acum dă o lovitură întregii societăți civile, în speranța că nu va mai exista nimeni care să îl critice.
#Dragneatrebuierevocat

 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Raluca Turcan,   Liviu Dragnea