Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ALDE cere premierul Dăncilă să rezolve problemele privind UBER: "Guvernul trebuie să găsească o formulă în care cele două să fie complementare într-o competiție corectă"

ALDE cere premierul Dăncilă să rezolve problemele privind UBER: "Guvernul trebuie să găsească o formulă în care cele două să fie complementare într-o competiție corectă"

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Mai 2019, 10:13
ALDE cere premierul Dăncilă să rezolve problemele privind UBER: "Guvernul trebuie să găsească o formulă în care cele două să fie complementare într-o competiție corectă" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Problemele avute de şoferi UBER sau Bolt, joi, după intrarea în vigoare a modificările la legea taximetriei. ALDE a cerut Guvernului să găasească o formulă legislativă pentru ca atât taximetriştii cât şi şoferii care folosesc aplicaţiile de ride-sharing să poată să îşi desfăşoară activitatea fără niciun impediment.

”Interesul cetățeanului înainte de toate. Noi credem că ridesharing-ul și taximetria nu trebuie să fie conflictuale sau să intre în conflict, ci să se completeze. Cu cât mai mare competiția între servicii, cu atât avantajul nu poate fi decât al cetățeanului. Prin urmare, Guvernul trebuie să găsească o formulă în care cele două să fie complementare într-o competiție corectă, din care să câștige în primul rând cetățeanul”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ALDE.

Partidul lui Tăriceanu mai cere garanţii de la UBER că şoferi au atestate pentru a putea garanta astfel siguranţa călătorilor.

”De la #uber așteptăm garanții că au șoferi atestați și că viața noastră este în siguranță în mâinile lor. De la #taximetria clasică așteptăm să aibă același fel de răspuns rapid la observațiile noastre privitoare la șoferi, mașină, cursă, iar cei care nu rezistă la o relație bună cu clientul să fie obligați rapid să respecte regulile pe care singuri şi le-au fixat. Însă nici unii, nici alţii nu trebuie să uite că pe client, fie al taximetriei clasice, fie al UBER, îl interesează mai puțin ce scrie pe plăcuța de pe mașină şi îl interesează în primul rând siguranţa, confortul și respectul”, se mai arată în postarea ALDE.
 

Citeşte mai multe despre:   ALDE,   Viorica Dancila,   Uber