Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică UDMR mută SCANDALUL Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș la Bruxelles: "Nu vom renunța. I-am spus și liderului PPE"

UDMR mută SCANDALUL Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș la Bruxelles: "Nu vom renunța. I-am spus și liderului PPE"

Un articol de: - 23 Mar 2018, 13:05
UDMR mută SCANDALUL Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș la Bruxelles: "Nu vom renunța. I-am spus și liderului PPE" Politică

UDMR a organizat, la Bruxelles, ședința grupului parlamentar, la care a fost invitat secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White. Au fost discutate ultimele evoluții ale situației privind reînființarea Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș, în special decizia CCR de luni, prin care proiectul de lege al Uniunii a fost declarat neconstituțional.

”I-am spus liderului Partidului Popular European (PPE) că nu vom renunța la ideea înființării școlii și vom relua tot parcursul inițial dacă este necesar. Nu vom avea liniște până când instituția de învățământ nu va funcționa ca o personalitate juridică separată", a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit unui comunicatd e presă.

Liderul Uniunii a precizat că Liceul Teologic trebuie să funcționeze pentru că aceasta este dorința legitimă a comunității maghiare, iar înființarea și funcționarea unei instituții de învățământ pentru elevii care aparțin minorităților naționale este un act de normalitate într-un stat de drept, într-un stat al Uniunii Europene.

Citeşte mai multe despre:   UDMR,   Bruxelles,   Kelemen Hunor