Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică NOI DEZVĂLUIRI: Cum i-a ajutat PSD pe cei de la UDMR să obțină mii de voturi în localități fără cetățeni maghiari

NOI DEZVĂLUIRI: Cum i-a ajutat PSD pe cei de la UDMR să obțină mii de voturi în localități fără cetățeni maghiari

Un articol de: Redacția B1.ro - 30 Mai 2019, 11:13
NOI DEZVĂLUIRI: Cum i-a ajutat PSD pe cei de la UDMR să obțină mii de voturi în localități fără cetățeni maghiari Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

UDMR a reușit să obțină mii de voturi la europarlamentare din localități în care practic nu există comunități maghiare. Cu sprijin masiv din partea PSD, Uniunea a trecut pragul de intrare în Parlamentul European. 

”Am observat 38 de secții de vot din județul Constanța. A fost ciudat că UDMR a putut lua voturi peste tot, chiar și în sate mici precum Vadu, Fântânele, Tariverde, Coslugea, unde nu există nici cetățeni de etnie maghiară, nici organizații ale UDMR. După câteva întrebări, s-a dovedit că delegații UDMR din secții erau de fapt membri PSD de încredere”, a susținut o sursă anonimă, pentru Magyar Hand.

Jurnaliștii maghiari au verificat aceste informații și s-au dovedit a fi reale: UDMR a luat voturi în toate aceste localități, iar delegatul Uniunii în aceste secții a fost Nicolae Ionică.

Magyar Hand a descoperit că în fiecare secție au existat câteva voturi pentru UDMR, chiar și în localități unde nu există comunitate maghiară. ”Imaginați-vă cum arată lucrurile: din sătucele de romi până în orașe, din blocurile de apartamente până în cele mai mici cătune, peste tot 2-3 oameni și-au amintit să voteze laleaua (simbolul electoral al UDMR)”, notează jurnaliștii maghiari.

Într-un articol anterior, jurnaliștii de la Magyar Hand au comparat voturile obținute de UDMR la alegerile europarlamentare cu cele de la alegerile legislative din 2016 și s-au întrebat cum a reușit Uniunea să crească, aparent miraculos, scorul electoral și de șapte ori în județe de dincolo de Carpați. Ei au mai găsit câteva explicații. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   UDMR,   PSD,   Stiri Constanta