Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Udrea: Prima preocupare a guvernanţilor rămâne cheltuirea fondurilor europene

Udrea: Prima preocupare a guvernanţilor rămâne cheltuirea fondurilor europene

Un articol de: - 26 Mar 2011, 13:49
Udrea: Prima preocupare a guvernanţilor rămâne cheltuirea fondurilor europene Foto: evz.ro Politică

Prezentă sâmbătă la Târgovişte, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că "prima preocupare" a guvernanţilor rămâne cheltuirea fondurilor europene, informează Mediafax.

Potrivit Elenei Udrea, anul acesta guvernanţii se vor concentra pe "absorbţia efectivă a fondurilor", deşi la nivel naţional procentul nu este "foarte bun".

"Spuneam acum aproape un an de zile că ne propunem ca în 2010 să contractăm trei miliarde de euro din întreaga sumă de 4,3 miliarde de euro aflată la dispoziţia ministerului şi mă bucur să pot să spun şi aici, la Târgovişte, că am reuşit lucrul acesta. Anul trecut am contractat trei miliarde de euro, iar anul acesta vrem să terminăm toate cele 4,3 miliarde, urmând să ne concentrăm pe absorbţia efectivă a fondurilor. Continuăm să fim primii în ceea ce priveşte atât contractarea cât şi absorbţia efectivă a fondurilor, chiar dacă procentul, la nivel naţional, nu este unul foarte bun. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Autoritatea de Management AMPOR, este pe locul întâi cu aproape zece la sută fonduri europene plătite", a spus Elena Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că atragerea de fonduri europene rămâne principala preocupare a guvernanţilor.

"Prima preocupare a noastră rămâne şi în 2011 cheltuirea fondurilor europene. Avem, anul acesta, o posibilitate mai extinsă de a finanţa şi din fonduri bugetare investiţiile pe care le avem în derulare, dar în continuare ne bazăm pe bani europeni pentru a finanţa proiecte de investiţii în toate domeniile din cadrul Programului Operaţional Regional", a afirmat ministrul Elena Udrea.

Elena Udrea a inaugurat sâmbătă la Târgovişte Sala de sport din incinta Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" şi Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Dâmboviţa, şi a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Complex turistic de nataţie Târgovişte".

La finalul vizitei, Elena Udrea a semnat contractul de finanţare al proiectului "Complex turistic de nataţie Târgovişte".

Obiectivul este finanţat în cadrul Fondurilor Structurale, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, valoarea totală ajungând la 88.349.662 lei.

Udrea a plecat spre Piteşti, unde va participa, alături de preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi Traian Igaş, la alegerile pentru şefia PDL Argeş.

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Stiri Târgoviște,   fonduri europene