Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Uioreanu: Solicit demiterea ministrului Sănătăţii pentru grave prejudicii aduse stării de sănătate a românilor

Uioreanu: Solicit demiterea ministrului Sănătăţii pentru grave prejudicii aduse stării de sănătate a românilor

Un articol de: - 10 Apr 2011, 15:13
Uioreanu: Solicit demiterea ministrului Sănătăţii pentru grave prejudicii aduse stării de sănătate a românilor Foto: ftr.ro Politică

Deputatul PNL Horea Uioreanu i-a cerut premierului Emil Boc demiterea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl acuză de "grave prejudicii aduse stării de sănătate a românilor". "Îi solicit prim-ministrului Emil Boc să-l demită pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru grave prejudicii aduse stării de sănătate a românilor. Concomitent, premierul trebuie să demonstreze că este interesat de ceea ce se întâmplă în ţară şi să respecte autonomia locală. Premierul Emil Boc este de părere că în ultimii 20 de ani nimeni nu a spus lucrurilor pe nume şi că «doar s-a încărcat factura la sănătate, s-au cheltuit mulţi bani şi nimeni nu a venit să raţionalizeze». În acest context, îl rog pe domnul prim-ministru să demareze necesara «raţionalizare» a sistemului de sănătate prin demiterea subordonatului său, ministrul de resort Cseke Attila", a declarat Horea Uioreanu, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Potrivit deputatului PNL, Cseke Attila trebuie demis şi pentru că închis unităţile medicale "fără o verificare la faţa locului şi cu încălcarea legislaţiei în vigoare".

"Domnia sa nu doar că nu a cerut acordul autorităţilor locale care aveau în subordine aceste instituţii, dar a ignorat total soluţiile propuse de acestea. Cel mai elocvent rămâne cazul spitalului din Mociu, care putea fi salvat de la desfiinţare", a declarat deputatul PNL.

Uioreanu a precizat că "aşa-zisa reformă a sistemului medical românesc, al cărei apogeu a fost atins odată cu desfiinţarea a 67 de spitale, pare să aibă drept principal scop îngreunarea accesului la îngrijiri de specialitate, mai ales pentru cei din mediul rural".

"Majoritatea instituţiilor spitaliceşti închise nu doar că puteau fi salvate, ele erau şi necesare. Faptul că erau necesare a fost dovedit nu doar de protestele locuitorilor din zonele arondate acestor spitale. Din nefericire, doi oameni au plătit preţul suprem, murind în faţa porţilor închise", a declarat Uioreanu.

Prezent sâmbătă la Miercurea Ciuc pentru alegerile PDL Harghita, premierul a afirmat că ministrul Sănătăţii "are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară" şi că din primele analize "nu rezultă o cauzalitate directă" între decesul celor două persoane din Vâlcea şi Constanţa şi închiderea spitalelor.

Citeşte mai multe despre:   Premierul Emil Boc,   ministrul sanatatii,   spitale,   PNL