Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un deputat liberal a cerut în plen demiterea ministrului Culturii, George Ivaşcu

Un deputat liberal a cerut în plen demiterea ministrului Culturii, George Ivaşcu

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2018, 12:35
Politică

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, solicită demiterea ministrului Culturii, George Ivaşcu.
Ştirbu a cerut miercuri, în plen, ca PSD să ia în calcul retragerea sprijinului politic sau demiterea lui Ivaşcu, avertizând că, în caz contrar, liberalii vor iniţia o moţiune simplă împotriva acestuia. 

"Am schimbat deja trei miniştri la instituţia care se ocupă de aniversarea Centenarului sau cu pregătirile pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri. Actualul domn ministru al Culturii a luat decizia să anuleze hotărârea fostului ministru al Culturii - şi anume aceea de a valida cele 2.048 de proiecte depuse de autorităţile locale din România şi de alte organisme nonguvernamentale, luând decizia ca în perioada următoare, prin pixul domniei sale, să hotărască care sunt proiectele viabile pentru aniversarea Centenarului. Suntem la sfârşitul primului trimestru. Anul 2018. Eu, personal, nu pun acest lucru decât pe o lipsă de capacitate managerială ieşită din comun, nu vreau să duc acest lucru în zona lipsei de bună credinţă, încă îl bănuiesc că este un bun român. (...) Solicit reprezentanţilor PSD să ia în calcul retragerea sprijinului politic sau demiterea acestui domn. În situaţia în care nu se întâmplă acest lucru, eu personal voi cere grupului politic PNL ca în perioada imediat următoare să depună o moţiune simplă la adresa acestui ministru", a declarat Ştirbu, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Ştirbu a explicat că, în urmă cu aproximativ o lună, a început demersurile pentru a-l invita pe ministrul Culturii la audieri în comisie pentru a vorbi despre proiectele şi acţiunile cu privire la aniversarea Centenarului Marii Uniri, iar acesta nu a dat curs celor patru solicitări. 
 

Citeşte mai multe despre:   George Ivascu,   Gigel Stirbu,   demitere,   Ministrul Culturii,   Centenar