Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un deputat PMP trage un SEMNAL DE ALARMĂ! CRIZA forței de muncă trimite firmele ÎN ALTĂ ȚARĂ

Un deputat PMP trage un SEMNAL DE ALARMĂ! CRIZA forței de muncă trimite firmele ÎN ALTĂ ȚARĂ

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 19:28
Un deputat PMP trage un SEMNAL DE ALARMĂ! CRIZA forței de muncă trimite firmele ÎN ALTĂ ȚARĂ sursă foto: ziarmm.ro Politică

Adrian Todoran, deputat PMP, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că România trece printr-o criză a forței de muncă, iar firmele din județul Maramureș sunt pe punctul de a-și muta capacitățile de producție în altă țară.

„Acum, în România, este o criză a locurilor de muncă, criză observată de cei din mediul privat, iar cei din mediul privat nu-și găsesc astăzi angajați, pentru că toți vor să lucreze la stat (...) Mediul privat este motorul economiei. Cunosc cazul unei firme de producție din Maramureș care deține peste 300 de angajați și este pe punctul de a-și muta capacitățile de lucru în altă țară. Proprietarii afacerii susțin că o posibilă majorare a salariului minim, prevăzută să aibă loc anul viitor, i-ar afecta, însă, problema rămâne forța de muncă, mult diminuată”, a afirmat Adrian Todoran.

Parlamentarul PMP a mai precizat că România nu se poate dezvolta fără prezența investițiilor.

„O țară nu se poate dezvolta dacă nu are parte de investiții. Prioritatea acestui Guvern n-au fost investițiile, au fost doar pomenile electorale, și doar partea de ajutoare sociale, iar pe partea de legislație ar trebui să se lucreze foarte serios. Gândiți-vă că după doi ani de zile de guvernare, România n-a pus fundația unui spital din cele opt, regionale (...) Tot timpul vor da vina pe fostul ministru (...) Creșterea economică a României va fi negativă două trimestre consecutiv anul viitor”, susține demnitarul.
Totodată, Adrian Todoran a mai precizat că, atât investitorii români, cât și cei străini au nevoie de o încurajare pentru a investi pe termen lung.
„Atâta timp cât investitorii români și cei străini nu vor fi încurajați să-și gândească un plan de afaceri pe termen lung, vom avea mereu probleme. În afaceri e nevoie de predicție, iar investițiile pe termen lung trebuie încurajate. Toate lucrurile care se gândesc în România sunt pe termen scurt. Cred că în momentul de față România are nevoie de o altă guvernare, de o altă perspectivă”, a mai adăugat Adrian Todoran, deputat PMP.
 

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Adrian Todoran