Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un deputat PPDD i-a cerut premierului Victor Ponta măsuri pentru interzicerea desenelor animate violente

Un deputat PPDD i-a cerut premierului Victor Ponta măsuri pentru interzicerea desenelor animate violente

Un articol de: - 11 Noi 2014, 17:37
Un deputat PPDD i-a cerut premierului Victor Ponta măsuri pentru interzicerea desenelor animate violente Foto: giurgiureal.ro Politică

Deputatul PPDD Liliana Ciobanu i-a cerut premierului Victor Ponta să precizeze măsurile pe care le are în vedere pentru interzicerea desenelor animate care instigă la violență, relatează Mediafax.

”Vă supun atenției o problemă extrem de îngrijorătoare apărută în ultimii ani în spațiul public românesc, respectiv violența desenelor animate și a altor emisiuni pentru copii, situație care-i preocupă în mod special pe părinți. În calitatea dumneavoastră de părinte, ar trebui să cunoașteți faptul că desenele animate nu mai sunt cele de pe vremuri, frumoase, antrenante și amunzante, cu Tom și Jerry, Mickey Mouse sau Pluto, ci s-au transformat radical, dar din rău în tot mai rău”, i-a transmis deputatul PPDD premierului Victor Ponta, interimar la Ministerul Culturii, printr-o interpelare adresată în această lună.

Potrivit acesteia, ”animația fermăcătoare de odinioară” a devenit în prezent ”dezastruoasă”, ”desenele inocente și nevinovate lăsând locul unor fapte și întâmplări extrem de violente”.

Ciobanu a apreciat că desene animate precum Lolek și Bolek, Ciocănitoarea Woody, Mihaela sau Bălănel și Miaunel au fost înlocuite cu persoanje precum monștri, vampiri, roboți, astfel încât, în loc să dezvolte creativitatea, îi determină pe copii să se comporte violent.

”Specialiștii susțin că desenele animate nu sunt deloc nevinovate, deoarece au un caracter hipnotic. (...) Desenele animate din prezent au, pe lângă violența imagistică și una de limbaj, intolerabilă pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Consider că situația prezentată este de-a dreptul alarmantă, iar statul român, prin Guvernul și ministerul pe care le conduceți, trebuie să ia de urgență măsurile care se impun pentru remedierea acestei probleme grave”, a menționat Liliana Ciobanu.

Deputatul PPDD și-a încheiat interpelarea adresându-i premierului Victor Ponta două întrebări: ”Se dorește ca generațiile viitoare de adulți, respectiv copiii noștri de astăzi, să se transforme într-o generație de oameni violenți?” și ”Ce măsuri aveți în vedere pentru interzicerea acestor așa-zise desene animate, care sunt în fapt doar instigări la toate formele de violență fizică, verbală și morală?”.

Aceasta nu a primit încă un răspuns de la premierul Victor Ponta.

Citeşte mai multe despre:   premier,   Victor Ponta,   masuri