Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un judecător lansează ACUZAȚII GRAVE: “Protocoalele nu au apărut din neant. SRI nu s-a gândit singur să meargă la Parchet”

Un judecător lansează ACUZAȚII GRAVE: “Protocoalele nu au apărut din neant. SRI nu s-a gândit singur să meargă la Parchet”

Un articol de: - 20 Mar 2018, 07:56
Un judecător lansează ACUZAȚII GRAVE: “Protocoalele nu au apărut din neant. SRI nu s-a gândit singur să meargă la Parchet” Politică

Protocoalele încheiate între SRI şi anumite instituţii ale statului nu au apărut din neant, iar Serviciul nu a mers "singur" la Parchet, în acest sens, este de părere preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan. Declarațiile magistratului au loc în contextul în care CSAT a anunțat că nu a impus încheierea unor protocoale .

"Cred sincer că aceste protocoale se vor desecretiza şi cred că lucrurile nu pot să rămân acoperite la infinit. Din acest motiv nu am renunţat nici acum la a crede lucrurl acesta, în condiţiile în care noi am început demersurile pentru desecretizarea acestor protocoale încă din 2015. Am remarcat un lucru în discursul public din ultima perioadă. Se vorbeşte şi se mută accentul foarte mult pe desecretizarea acestor protocoale, un lucru important, dar se încearcă ruperea lor de hotărârile CSAT. Se spune - şi CSAT a spus public săptămâna trecută - că protocoalele nu ar avea nicio bază în hotărârile CSAT date de-a lungul timpului. Primul lucru pe care l-am, cerut a fost desecretizarea acestor hotărâri ale CSAT. Dacă mergem în urmă şi ne întrebăm de unde a pornit totul - aceste protocoale nu au apărut din neant. Nici SRI nu s-a gândit singur să meargă la Parchet şi să-i întrebe: «Nu vreţi să facem împreună acte de urmărire penală pe domeniul corupţiei?». Nu. A existat acea primă hotărâre a CSAT, în 2005 prin corupţia a fost inclusă ca ameninţare la siguranţa naţională, iar un răspuns oficial pe care UNJR l-a primit de la CSAT, ni s-a explicat că acest lucru a fost generat că legislaţia era veche, că după Revoluţie corupţia nu era văzută ca o vulnerabilitate. Şi atunci s-au hotărât să modifice legea prin hotărâri secrete ale CSAT. Practic, este vorba de o încălcare a legii în acest sens", a declarat judecătorul Dana Gîrbovan, la Antena3.

Citeşte mai multe despre:   Dana Girbovan,   CSAT,   SRI