Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un politician român în vârstă de 43 de ani a murit chiar în ziua în care a fost externat, după ce a fost tratat de COVID-19

Un politician român în vârstă de 43 de ani a murit chiar în ziua în care a fost externat, după ce a fost tratat de COVID-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Aug 2020, 21:23
Un politician român în vârstă de 43 de ani a murit chiar în ziua în care a fost externat, după ce a fost tratat de COVID-19 foto: Facebook Politică

Dragoș Turcitu, fost director al Serviciului Județean de Pază Olt, a murit sâmbătă. Chiar astăzi, el fusese externat pentru că, după ce a fost tratat pentru COVID-19, a avut două teste negative pentru infecția cu noul coronavirus. Cu toate acestea, a acuzat stări de rău, iar la scurt timp a decedat.
 

Un politician român în vârstă de 43 de ani a murit chiar în ziua în care a fost externat, după ce a fost tratat de COVID-19


 

Dragoș Turcitu a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în 22 iulie, unde a fost tratat pentru COVID-19. El a fost externat, sâmbătă, după două teste negative pentru infecția cu coronavirus. Totuși, s-a simțit rău, iar după puțin timp și-a găsit sfârșitul. Un prieten al politicianului susține că acesta a ieșit de la baie, acuzând dureri în brațul stâng, care sunt adesea specifice infarctului, potrivit Adevărul.

Dragoș Turcitu avea 43 de ani și era membru al PNL. În trecut, el a ocupat funcția de director al Serviciului Județean de Pază Olt, fiind promovat de președintele CJ Olt de la acel moment, Jenel Copilău din PRM.

El a continuat să activeze în politcă. A trecut pe la UNPR și, în cele din urmă, a ajuns în organizația județeană a PNL. În anul 2017, Dragoș Turcitu a fost exclus din Biroul Permanent Județean, iar de atunci a rămas un simplu membru.

Tatăl a două fete minore, Dragoș Turcitu era salariat al Administrației Bazinale de Apă SHI Argeș-Vedea.
 

România, 2.379 de decese legate de coronavirus la nivel național


 

România a ajuns la un bilanț total de 52.111 de cazuri confirmate de COVID-19 și 2.379 de decese legate de infecția cu noul coronavirus, potrivit bilanțului prezentat sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică.

„Știm foarte clar că am avut o perioadă în care n-am putut apela la detașări. În această perioadă, foarte multe direcții de sănătate publică, foarte multe spitale, foarte multe secții de terapie intensivă, foarte multe servicii de ambulanță au avut grave probleme de personal. Odată cu restabilirea dreptului legal de a apela la sistemul de detașări, după apelarea la voluntariat, deja sunt emise ordine. Începând cu data de astăzi, de 1 august, sunt zeci de detașări care au fost dispuse prin ordinul comandantului. Efectivele direcțiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanță, spitalelor, în special a secțiilor de ATI, dar mai ales a secțiilor externe, nou deschise pentru a face față numărului nou de cazuri, vor avea personal și, practic, orice manager nu va mai putea să invoce lipsa de personal din momentul de față”, a declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă.