Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Inaugurăm astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni", cea mai modernă unitate de mari arși din România, în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale (FOTO)

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Inaugurăm astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni", cea mai modernă unitate de mari arși din România, în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale (FOTO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Aug 2020, 13:46
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Inaugurăm astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni", cea mai modernă unitate de mari arși din România, în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale (FOTO) Politică

La 5 ani de la Colectiv, a fost inaugurata cea mai modernă unitate de arși din România la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar- Arseni". Investitia se ridică la aproximativ 7,5 milioane de lei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

A fost inaugurată cea mai modernă unitate de arşi din România

 

 

Cea mai modernă unitate de arși din România are trei locuri care se adăugă celor 20 din toată țara Asta înseamnă că, în acest moment, în tara noastra, pot fi trataţi, 23 pacienţi cu arsuri grave.

“Dovedim că se poate, se poate să răspundem nevoilor oamenilor pentru că, pe lângă nevoia de infrastructură și educație, poate mai mult decât oricând, nevoia serviciilor medicale de calitate, desfășurate într-un mediu corespunzător.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Avem aici dotări și investiții care, din nefericire, în sistemul românesc nu s-au mai făcut de 20 de ani”, a declarat Daniel Băluță.

Noua unitate are aproape 400 de metri pătrați și este dotată cu paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, dar și cu un Laser Dopler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor. Are două săli de operație: politraumă și chirurgie estetică, iar suprafețele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, eficienți împotriva celor mai periculoase și răspândite tipuri de bacterii.

“Atunci cand te implici, atunci când își dorești, atunci când pui oamenii în fața tuturor lucrurilor, cu certitudine, lucrurile și ies, după cum vedeți”, a mai spus edilul Sectorului 4.

Autoritatile promit că pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde.

În 2019, din lipsă de locuri, 11 pacienţi cu arsuri grave au fost trimişi în străinătate pentru a fi trataţi.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Baluta,   Primaria Sectorului 4,   spital