Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2019, 10:22
Politică

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” anunță că o susține pe social-democrata Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni.

Membrii UMPMV și Sindicatele din Armată și Poliție care au aderat la Uniune transmit că o vor vota pe șefa PSD pe 24 noeimbrie, când ar are loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Hotărârea a fost luată după semnarea unui protocol de colaborare cu liderul social-democraților.

„Decizia a fost luată în urma întâlnirii conducerii Uniunii cu președintele PSD, Viorica Dăncilă, întâlnire încheiată cu semnarea, în data de 14.11.2019, a unui Protocol de colaborare.  

Potrivit Protocolului,    PSD va continua să apere, împreună cu Uniunea Militarilor si Polițiștilor “Mihai Viteazul” demnitatea și drepturile militarilor si polițiștilor, activi și rezerviști, din toate instituțiile din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională”, se arată într-un comunicat.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” a mai precizat că o susține pe candidata PSD și pentru că acest partid apără pensiile militarilor, pe care nu le consideră speciale, ci ocupaționale.

„Protocolul subliniază faptul că președintele PSD, doamna Viorica Dăncilă, nu consideră pensiile militare ca fiind pensii speciale, ci ocupaționale. Partidul Social Democrat nu va accepta ca pensiile acestei categorii de personal să fie tăiate prin modificări legislative.  

De asemenea, PSD s-a angajat să susțină în Parlament revenirea la prevederile inițiale ale Legii 223/2015, promovată și susținută de generalul Gabriel Oprea, în calitate de vicepremier pentru securitate națională, asumată de PSD, votată de Parlament si promulgată de președinte”, se mai arată în comunicat.

 
Loading...