Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică UNPR: Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii! Susținem aplicarea Legii 223, în forma adoptată în 2015

UNPR: Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii! Susținem aplicarea Legii 223, în forma adoptată în 2015

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Iun 2019, 11:58
UNPR: Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii! Susținem aplicarea Legii 223, în forma adoptată în 2015 Sursă foto: hepta.ro Politică

UNPR anunţă că susţine demersul lui Victor Ponta de a stabili printre prioritățile sale și ale partidului său aplicarea integrală a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat. Uniunea subliniază că acest demers este unul corect, reparator și necesar.

Legea 223/2015 a fost iniţiată şi susţinută de liderul UNPR, Gabriel Oprea, pe vremea în care a asigurat interimatul funcției de prim-ministru.

Gabriel Oprea a fost și este un susținător al intereselor legitime ale militarilor, polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și ale tuturor funcționarilor care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru români și pentru România.

După plecarea Guvernului Ponta, Legea 223/2015 a suferit numeroase modificări, care au afectat drepturile rezerviștilor, deoarece politicieni ajunși în anumite funcții, care, din necunoaștere și din rea-voință, au introdus pensiile militare în categoria „speciale și nemeritate.

Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii, ci reprezintă recunoașterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și își slujesc țara sub jurământ.

România are obligația să-și trateze militarii cu onoare și recunoștință, așa cum o fac toate statele membre NATO”, se arată într-un comunicat al UNPR.

UNPR mai anunță că va lupta pentru ca militarii, polițiștii, pompierii, jandarmii să primească înapoi drepturile tăiate și pentru ca Legea 223 să fie aplicată în forma în care a fost adoptată în 2015.

 

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   UNPR,   Gabriel Oprea_1