Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Unul dintre posibilii consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis, acuzat de plagiat (VIDEO)

Unul dintre posibilii consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis, acuzat de plagiat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Noi 2014, 12:58
Unul dintre posibilii consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis, acuzat de plagiat (VIDEO) Foto: zf.ro Politică

Unul dintre posibilii consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis e acuzat de plagiat, anunță B1 TV.

Este vorba despre profesorul de economie Cosmin Marinescu. Comitetul Research Papers in Economics susţine că profesorul universitar ar fi copiat mai multe pasaje, fără să citeze opera şi autorul.

Profesorul universitar neagă însă orice acuzaţie şi susţine că articolele pe care le-a scris sunt texte originale care prezintă propria viziunea economică.

Profesorul de economie Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, se află pe lista posibililor consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis. Cosmin Marinescu a participat alături de preşedintele ales la ceremonia de validare de la Curtea Constituţională.

Asupra profesorului de economie planează însă o serie de acuzaţii de plagiat. Comitetul Research Papers in Economics susţine că Marinescu ar fi copiat mai multe pasaje, fără să citeze opera şi autorul. Profesorul e acuzat atât de autoplagiat, cât şi de plagiat propriu-zis.

"Există o suprapunere substanţială între trei articole ale lui Cosmin Marinescu. Nu se citează între ele. În plus, primul paragraf al paginii 267 al articolului din 2012 corespunde aproape cuvânt cu cuvânt cu primul paragraf al paginii 49 a lui Hülsmann. Chiar dacă lucrarea este menţionată, este un citat aproape identic. Mai mult, nota de subsol 17 este identică cu nota de subsol 13 a lui Hülsmann", se arată în raportul Research Papers in Economics.

Cosmin Marinescu a negat însă orice acuzaţie de plagiat printr-o scrisoare de 6 pagini trimisă către Research Papers in Economics.

Profesorul universitar susţine că articolele pe care le-a scris sunt texte originale care prezintă propria viziunea economică. Cosmin Marinescu a fost consilier al Ministrului Economiei din mai până în decembrie 2012 şi consilier al Ministrului de Finanţe în perioada decembrie 2012- februarie 2014.

Subiectul a fost semnalat și de Ciprian Domnișoru, pe portalul VoxPublica.

Posibil consilier al lui Iohannis, acuzat de plagiat


Citeşte mai multe despre:   consilier,   plagiat