Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Urmările mitingului din 10 august: Toți protestatarii ar putea fi amendați, susține un deputat PSD

Urmările mitingului din 10 august: Toți protestatarii ar putea fi amendați, susține un deputat PSD

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 21:33
Politică

Elvira Șarapatin a afirmat, într-un comunicat de presă, că toți participanții la mitingul din 10 august pot primi amenzi. Totodată, aceasta spune că susține decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în ceea ce privește adunările publice, mai exact, faptul că toate întrunirile de acest tip trebuie declarate către autoritățile publice locale, scrie hotnews.ro.

Decizia este de bun simț, pentru că procedura declarării prealabile este necesară pentru ca autoritățile locale să stabilească traseele de deviere a circulației și să ia măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice. În situația mitingului din 10 august, toți protestatarii care au participat la un miting nedeclarat sau interzis, cum e cazul unei adunări în proximitatea stațiilor de metrou, sunt pasibili de amendă. La fel și cei care refuză să părăsească locul de desfășurare, la avertizările și somațiile organelor de ordine" se arată în comunicat.

Mai mult, Elvira Șarapatin susține că "alte state, cum ar fi de pildă Franța, interzic în mod explicit organizarea de mitinguri în fața sediilor instituțiilor fundamentale pentru democrație și pentru funcționarea statului: Guvern, Parlament etc.".

Citeşte mai multe despre:   PSD,   elvira sarapatin