Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică USR a făcut publice salariile angajaților, fiind amenințat cu executarea silită. Șefa de cabinet al lui Dan Barna ar avea cea mai mare leafă plătită de partid

USR a făcut publice salariile angajaților, fiind amenințat cu executarea silită. Șefa de cabinet al lui Dan Barna ar avea cea mai mare leafă plătită de partid

Un articol de: Ramona Zaharia - 23 Noi 2020, 23:20
USR a făcut publice salariile angajaților, fiind amenințat cu executarea silită. Șefa de cabinet al lui Dan Barna ar avea cea mai mare leafă plătită de partid Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Pentru refuzul de a comunica salariile angajaților și câți dintre aceștia au calitatea de membru de partid – în contextul în care o hotărâre judecătorească definitivă obliga formațiunea să facă acest lucru – USR a fost amenințat cu executarea silită de către Asociația Evoluție în Instituție (EII), potrivit The Epoch Times România care a cerut partidului informaţii despre situaţie și care a precizat că răspunsul a fost comunicat chiar în ziua în care protestatarul Cristian Mihai Dide, conducătorul organizației, urma să se adreseze executorului judecătoresc.

În iunie 2019, în temeiul Legii 544/2001, EII a cerut USR să îi comunice ce angajați are partidul (respectiv pe ce posturi lucrează aceștia), funcțiile angajaților, dacă salariații dețin o funcție în partid, cu cât au fost remunerați la angajare și cu cât sunt remunerați la data cererii. USR a ignorat solicitarea, astfel că aosciația condusă de Dide s-a adresat instanței și a câștigat. Chiar și așa, USR nu a furnizat informațiile cerute și a făcut recurs, un recurs pe care avea să îl piadă pe 3 noiembrie. Dide anunța că, dacă formațiunea nu respectă decizia instanței, se va adresa unui executor judecătoresc și va executa silit formațiunea.

USR a transmis o situație cu salariile angajaților la data angajării și data de 4 iulie 2020, respectiv una cu salariile la data angajării versus data de 4 noiembrie 2020, în ciuda faptului că EII a cerut să i se comunice un tabel cu cât au fost remunerați salariații la angajare și cu cât sunt remunerați la data cererii. 

Cel mai mare salariu plătit de USR este pentru persoana care deține postul de șef de cabinet – deși în tabel nu se precizează al cui cabinet, ar fi vorba despre șefa de cabinet a lui Dan Barna  – la o valoare de 9.000 de lei net în iulie, redus la 7.363 în noiembrie. Anumite salarii au fost reduse în ultimele luni, din motive neprecizate. Din tabele reiese că formaţiunea are 66 de angajaţi, în marea lor majoritate membri de partid. Pe ultima listă apar şi doi preşedinţi de filială, unul angajat ca expert cercetare, cu un salariu net de 5.022 lei, iar altul remunerat cu 1.774 de lei pentru postul de consilier organizaţie politică.

 

 

 

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   USR