Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ”Micul fermier”, aruncat de USR în războiul cu PSD-ALDE! Răzvan Zamfir: Ce competențe aveți în domeniul siguranței naționale? / Adrian Prisnel: Eu nu sunt prost! (VIDEO)

”Micul fermier”, aruncat de USR în războiul cu PSD-ALDE! Răzvan Zamfir: Ce competențe aveți în domeniul siguranței naționale? / Adrian Prisnel: Eu nu sunt prost! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Apr 2018, 20:05
”Micul fermier”, aruncat de USR în războiul cu PSD-ALDE! Răzvan Zamfir: Ce competențe aveți în domeniul siguranței naționale? / Adrian Prisnel: Eu nu sunt prost! (VIDEO) Foto: hotnews.ro Politică

Comisia parlamentară specială pentru modificarea legislaţiei privind funcţionarea serviciilor de informaţii a fost constituită miercuri, președintele ei fiind ales social-democratul Claudiu Manda, cel care conduce și Comisia parlamentară de control al SRI. 

În această nouă comisie specială, USR l-a trimis pe deputatul Adrian Prisnel. Prisnel trebuie să participe la discuții pe tema securității naționale, deși pe pagina de internet a Uniunii se prezintă ca fiind “mic fermier”. Mai mult, în vreme ce noii săi colegi au tot fost în comisii pe acest domeniu și au adunat experiență, el este la primul mandat de parlamentar și este membru al Comisiei de agricultură!

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Adrian Prisnel a încercat să explice de ce partidul l-a desemnat să participe la lucrările noii comisii conduse de Manda, deși nu are absolut nicio experiență în domeniu. Nu prea i-a ieșit. Acesta a subliniat că a fost învestit cu încrederea colegilor săi și asta e suficient.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Răzvan Zamfir: Mi-ar plăcea să nu fiți membru în Comisia privind legile siguranței naționale, dat fiind că sunteți un ”mic fermier”, după cum vă descrieți pe site-ul USR. Mi-ar plăcea ca USR să pună oameni pregătiți pe domeniile sensibile. Dacă-mi explicați mie cum ați venit de la Comisia de agricultură și meșteriți la Legile siguranței naționale, eu vă spun că vă urez mult succes.

Adrian Prisnel: E o atitudine necolegială din partea dumneavoastră!

Răzvan Zamfir: Dar nu suntem colegi. E o atitudine revoltată, nu doar la adresa dumneavoastră, că dumneavoastră nu sunteți o miză, ci la adresa partidului dumneavoastră, pentru că partidul...

Adrian Prisnel: PSD și ALDE vin acuma, probabil, cu niște propuneri la modificarea acestor legi, pentru a putea să pună stăpânire pe serviciile de informații și dumneavoastră mă acuzați pe mine...Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Răzvan Zamfir: Eu nu vă acuz pe dumneavoastră, ci partidul...

Adrian Prisnel: Îmi faceți un proces de intenție...

Răzvan Zamfir: Fac un proces de intenție partidului dumneavoastră. Care e problema? Partidul a luat votul unui public care nu vine în mod tradițional la vot. Ați scos din case oameni care și-au pus mari, prea mari speranțe în dumneavoastră, pentru că ați spus că veți face altceva, că sunteți altfel. PSD programează această lovitură dată siguranței naționale, din perspectiva opoziției, și ce face uniunea specialiștilor? Îl trimite pe micul fermier! Mă simt profund jignit ca cetățean. Dacă dumneavoastră de la Comisia de agricultură sunteți cel mai profesionist în domeniul siguranței nationale și vă trimite USR să țineți piept membrilor Comisiei de control SRI care, nu știu cât de competenți sunt, dar cel puțin au acces la informații, atunci dumneavostră și USR sunteți mari dezamăgiri!

Adrian Prisnel: Rolul comisiei e de a analiza cadrul legislativ. Nu ai nevoie de un acces special la informații.

Răzvan Zamfir: Ce comeptențe aveți în domeniul siguranței naționale?

Adrian Prisnel: Nu există meseria de parlamentar. Oamenii nu se trimit acolo, în comisii, pentru competențe, ci pentru că sunt învestiți cu încredere. Oamenii au încredere în mine, asta e suficient ca eu să merg acolo.

Răzvan Zamfir: În comisia asta sunt oameni care de câțiva ani fac parte din comisii de specialitate. Prost să fii și capeți niște cunoștințe. Dumneavoastră veniți tabula rasa!

Adrian Prisnel: Eu nu sunt prost!

Răzvan Zamfir: Dacă asta e replica dumneavoastră, permiteți-mi să pun totul sub semnul întrebării. Dacă asta înțelegeți dumneavoastră...”
 

Citeşte mai multe despre:   USR,   Adrian Prisnel,   PSD