Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică USR Arad o susține în continuare pe candidata care a lovit o minoră și a fugit de la locul accidentului. Totul ar fi putut avea urmări penale, dar părinții victimei n-au depus plângere

USR Arad o susține în continuare pe candidata care a lovit o minoră și a fugit de la locul accidentului. Totul ar fi putut avea urmări penale, dar părinții victimei n-au depus plângere

Un articol de: Traian Avarvarei - 11 Sep 2020, 11:28
USR Arad o susține în continuare pe candidata care a lovit o minoră și a fugit de la locul accidentului. Totul ar fi putut avea urmări penale, dar părinții victimei n-au depus plângere foto: Facebook Politică

Cu puțin peste două săptămâni rămase până la alegerile locale din 27 septembrie, USR Arad nu numai că o susține în continuare pe candidata care a lovit cu mașina o minoră și a fugit de la locul accidentului, dar nici măcar nu a transmis un punct de vedere în acest sens, notează ARQ.

În urmă cu o lună, candidata USR la Primăria din Livada, Loredana Ciumpe, lovea cu mașina o minoră, care se afla pe bicicletă. Ciumpe nu a anunțat autoritățile și probabil ar fi vrut să șteargă incidentul cu buretele, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, dar incidentul a apărut pe rețelele sociale, iar internauții au taxat-o dur pentru gest.

De altfel, accidentul ar fi putut să se soldeze cu urmări penale pentru candidata USR la Primăria din Livada, dar părinții victimei au decis să nu depună plângere împotriva sa.

Publicația citată invocă articolul din Codul penal care vorbește despre fuga de la locul accidentului: „Părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulație, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”. Pentru faptul că nu a declarat accidentul însă, ei i s-a reţinut permisul pentru o perioadă de 30 de zile şi a fost sancţionată contravenţional.

Mai mult decât atât, într-un drept la replică de la acea vreme, Loredana Ciumpe plasa vina în dreptul victimei și susținea că ar fi claxonat-o pe fata de 14 ani, dar cel mai probabil minora nu a auzit acel claxon - cu toate că se deplasa regulamentar. Candidata USR la Primăria din Livada mai susținea că ar fi văzut-o din timp pe minoră, dar tot a lovit-o.

Loredana Ciumpe, parte din „oamenii noi” pe care USR Arad îi promovează în administrațiile locale, a scăpat de o acțiune penală doar pentru că părinții victimei nu au depus nicio plângere. Deși se vrea primar al unei comunități, gestul ar putea fi interpretat drept un mare act de responsabilitate sau chiar o lipsă de respect la adresa cetățenilor.

 

ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte