Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică USR nu susține o variantă guvernamentală alături de PSD

USR nu susține o variantă guvernamentală alături de PSD

Un articol de: - 21 Iun 2017, 20:42
USR nu susține o variantă guvernamentală alături de PSD Politică

Delegația USR care va participa la consultările de la Cotroceni pentru desemnarea prim-ministrului va transmite președintelui Klaus Iohannis că USR nu va susține niciun fel de variantă guvernamentală alături de PSD, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al formațiunii, deputatul Dan Barna.

"USR va participa la consultările care vor avea loc la Cotroceni în zilele următoare. Mandatul pe care delegația noastră îl va avea în urma deciziei Biroului Național din această seară stabilește următoarele: USR nu va susține niciun fel de variantă guvernamentală alături de PSD. Este o primă poziționare foarte explicită. În măsura în care președintele va propune un premier cu credibilitate și integritate, luăm în calcul susținerea unei astfel de variante, un premier care să asigure la rândul său o echipă guvernamentală de același calibru, persoane profesioniste și cu integritate și credibilitate socială", a declarat Dan Barna, miercuri, după o ședință a Biroului Politic Național al partidului.

În plus, în varianta unui astfel de premier, cei de la USR ar solicita portofoliul Justiției, pentru a avea garanții că "justiția va rămâne a societății", și nu "a cuiva în mod personal".

Un alt subiect pe care cei de la USR vor să îl discute cu președintele Iohannis este reforma electorală.

"Un alt element pe care îl vom solicita la aceste consultări este o reformă electorală reală, într-un timp foarte scurt, pentru că este cu adevărat necesară revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Ceea ce am văzut la ultimele alegeri locale, primari aleși cu 7-8% din votul electorilor din orașe mari, cum a fost la Craiova, este clar o problemă de reprezentativitate a actului democratic până la urmă", a adăugat Barna.

Delegația USR la consultările de la Cotroceni va fi formată din președintele interimar Elek Levente și primii patru vicepreședinți ai partidului în ordinea numărului de voturi obținute la ultimul Congres.

 

Citeşte mai multe despre:   USR,   PSD