Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică USR și-a deschis porțile pentru traseiști! Ce ''oameni noi în politică'' pregătește Uniunea pentru alegerile locale (FOTO)

USR și-a deschis porțile pentru traseiști! Ce ''oameni noi în politică'' pregătește Uniunea pentru alegerile locale (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Iul 2019, 15:01
Foto: oradeaindirect.ro Politică

USR se pregătește intens pentru alegerile locale de anul viitor... recrutând traseiști. 

La Focșani, afaceristul Liviu Macovei a anunțat demisia din PNL și trecerea la USR. El intră în competiția internă și speră să fie candidatul Uniunii la primăria acestui oraș. 

”Realitatea mi-a demonstrat că m-am înșelat și în ciuda multor oameni onorabili aflați printre foștii mei colegi, în PNL Vrancea nu mai există un mediu politic compatibil cu viziunea mea despre ceea ce înseamnă politica și interesul comunității. Vin in USR cu programul "Zece pentru Focșani", care conține 10 puncte realiste și aplicabile într-un mandat, care vor pune Focșaniul pe o traiectorie corectă și îl vor dezvolta”, a susținut Liviu Macovei, în timpul unei conferințe la care a participat și deputatul USR Claudiu Năsui. 

Foto: ziaruldevrancea.ro

Mihai Polițeanu, membru al mișcării civice Inițiativa România, vrea și el să ajungă primar din partea USR. El s-a înscris în cursa internă pentru stabilitarea candidatului Uniunii la Primăria Ploiești. A pregătit și un proiect-concept de dezvoltare a oraşului: ”Ceea ce propun eu pentru viitorul Ploieştiului este transformarea acestuia în polul revoluţiei industriale 4.0. în România, care să ducă la integrarea industriei petroliere (brand şi mândrie a oraşului nostru), pe de o parte, şi industriilor IT şi creative, pe de altă parte”. Mihai Polițeanu nu e la prima experiență politică, fiind membru fondator al Partidului M10, înființat de Monica Macovei, din care s-a retras cu scandal în martie 2015. A mai luat cu el și alți câțiva membri. Într-un comunicat, M10 a transmis atunci că e regretabilă această retragere: ”opiniile tuturor nu sunt întotdeauna convergente. Este regretabil că, în urma unor diferende de opinie, un număr de membri ai filialei Bucureşti au luat decizia de a pleca din organizaţie”.

Foto: cotidianul.ro

Liviu Macovei și Mihai Polițeanu speră să aibă succesul lui Vlad Botoș, un alt ”om nou în politică”. Trecut prin mai multe partide, între care PNȚCD, PNL și Forța Civică, Botoș a migrat în USR și a aterizat direct pe un loc călduț de europarlamentar. 

Foto: aradon.ro

Un exemplu de succes este și Adrian Dohotaru. El a candidat pe listele USR la alegerile parlamentare din decembrie 2016, după ce a fost la PSD Cluj și chiar anunțase că va candida din partea PSD Cluj. Dohotaru și-a dorit să devină consilier local PSD, pe vremea când Aurelia Cristea era candidata partidului la Primărie. Acum, el e deputat independent.

Foto: Adrian Dohotaru / Facebook

Citeşte mai multe despre:   usr
 
 
 
Loading...