Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Văcăroiu: Bugetul Curţii de Conturi nu acoperă plata salariilor. Există riscul disponibilizărilor

Văcăroiu: Bugetul Curţii de Conturi nu acoperă plata salariilor. Există riscul disponibilizărilor

Un articol de: - 04 Feb 2017, 14:11
Văcăroiu: Bugetul Curţii de Conturi nu acoperă plata salariilor. Există riscul disponibilizărilor Foto: politicaromaneasca.ro Politică

Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, a declarat că fondurile pe care Guvernul Grindeanu le-a alocat pentru insituția pe care o conduce nu acoperă nici măcar plata salariilor, existând riscul ca mai multe persoane să fie disponibilizate. Sâmbătă, Comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat această alocare de fonduri exact în forma propusă de Executiv.

”Conform legii, bugetul Curţii de Conturi se aprobă de către plenul Curţii de Conturi. Guvernul e obligat ca în funcţie de forma aprobată de plenul Curţii, să-l prezinte la Parlament. E problema Parlamentului. Eu am atras atenţia. Dacă Guvernul avea amendamente, trebuia să vină cu ele argumentate şi să prezinte în faţa comisiilor de Buget-Finanţe. Bugetul pe care îl am pentru 2017, asta este viaţa, nu îmi acoperă plata salariilor pentru cei aflaţi în plată la ora actuală, pe două luni de zile. Se spune că la rectificare. Asta e cu totul altceva şi eu nu mă bazez niciodată pe rectificări, mă bazez pe lege, iar bugetul trebuie să se facă pe legi în vigoare”, a spus Văcăroiu, la finalul discuției din comisii, citat de news.ro.

Întrebat dacă se vor face disponibilizări, acesta a răspuns: ”vom vedea, probabil că da”.

”Acum să ştiţi că toată lumea e fericită dacă nu mai există Curtea de Conturi. Cu toate că aduce bani de 10-15 ori mai mult decât consumă”, a mai declarat Nicolae Văcăroiu, citat de news.ro.

Citeşte mai multe despre:   Curtea de Conturi,   buget,   fonduri,   salarii,   disponibilizari