Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze”

Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze”

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Sep 2020, 17:08
Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Joi, în timpul vizitei la Brăila, ministrul Sănătății a declarat că au fost comandate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Potrivit acestuia, prima tranșă a ajuns deja la noi în țară și a fost distribuită Direcțiile de Sănătate Publică din teritoriu, scrie Agerpres.

Nelu tătaru a ținut să precizeze că anul acesta, în categoria de risc ce va beneficia de vaccinare gratuită vor intra și cadrele didactice.

 

330 de mii de doze de vaccin au ajuns în România

 

În total, pentru România, au fost comandate 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Până la acest moment, potrivit ministrului Sănătății, au ajuns în România 330 de mii de doze, urmând să mai ajungă încă 400 de doze în cursul lunii septembrie. În cursul lunii viitoare ar urma să ajungă 1,2 milioane de doze din vaccinul antigripal, iar la final o tranșă de 1 milion.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în timpul vizitei de la Brăila.

 

Primele vaccinuri, împărțite Direcțiilor de Sănătate Publică din țară

 

Prima tranșă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, fiind apoi distribuită către medicii de familie, urmând să fie astfel vaccinate categoriile de risc.Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a declarat Nelu Tătaru, în cursul zilei de joi.