Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vadim Tudor a făcut circ la procesul cu Ion Cristoiu: Este o mascaradă!

Vadim Tudor a făcut circ la procesul cu Ion Cristoiu: Este o mascaradă!

Un articol de: - 20 Mai 2011, 16:52
Vadim Tudor a făcut circ la procesul cu Ion Cristoiu: Este o mascaradă! Foto: evz.ro Politică

Eurodeputatul PRM Corneliu Vadim Tudor a refuzat să renunţe la acuzaţiile de colaborare cu Securitatea la adresa lui Ion Cristoiu, spunând că întregul proces în care jurnalistul îi cere daune morale de în valoare de 50.000 de lei “este o mascaradă”.

Prezent joi la Judecătoria Sectorului 1, Vadim Tudor a întrerupt magistratul cu comentariile sale şi a ironizat avocaţii părţilor: “Doamnă, eu trebuia să fiu la Bruxelles şi nu să fiu plimbat prin caniculă până la mascarada asta. Şi turnat şi târât la tribunal ca ultimul infractor”.

Anterior, CNSAS a trimis instanţei o înştiinţare din care rezultă că pe numele lui Ion Cristoiu nu există niciun dosar de informator şi nici de urmărit: “Jur pe Biblie că sunt propriul meu martor. Acest proces este o mascaradă”, a spus Vadim Tudor.

Eurodeputatul PRM a afirmat că este în posesia unor documente de la CNSAS care arată că Cristoiu ar fi fost informator al Securităţii şi chiar l-ar fi turnat, sub numele de cod Coroiu.

În timpul discursului, Vadim Tudor şi-a schimbat ţinta, declarând: „S-au falsificat biografii, este o instituţie mincinoasă şi parazită. CNSAS nu e Biserica Ortodoxă, nu e literă de Evanghelie (...) Securiştii lui Băsescu mă deranjează. Banditul de Băsescu".

Ion Cristoiu a declarat că dacă europarlamentarul PRM îşi cere scuze şi îşi retrage declaraţiile conform cărora ar fi colaborat cu Securitatea, va renunţa la proces şi la daunele morale cerute.

Citeşte mai multe despre:   Corneliu Vadim Tudor,   CNSAS,   securitate,   Ion Cristoiu